Луценко підготував законопроект для корупціонерів

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 9.01.2008 15:14 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4460

Законопроект про створення Національного антикорупційного бюро вже підготовлений і наступного тижня буде винесений на обговорення громадськості.

про це повідомив міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко на засіданні Кабінету міністрів України під час обговорення програми уряду “Український прорив: для людей, а не для політиків”.

Він також запропонував назвати бюро Національне антикорупційне, а не Національне бюро розслідувань, як планувалося раніше.

Луценко, під час виборчої кампанії, виступав за створення Національного антикорупційного бюро для розслідування особливо важливих справ.

За словами Луценка, в бюро мають бути зосереджені слідчі з особливо важливих справ, спецпідрозділи, що існують на базі УБОЗ МВС.

Він підкреслив, що «в одному кулаку, в одному органі від «А» до «Я» мають розслідуватися справи, що стосуються чиновників I-III категорій, тобто, починаючи з прем`єр-міністра України до голів райдержадміністрацій, суддів».

За словами Луценка, такий орган мав би діяти під контролем парламенту, а керівник його призначався б Президентом України.

Підготовкою цього законопроекту, спільно з іншими органами, займався Секретаріат Президента.

Після призначення прем'єр-міністром Тимошенко заявляла, що уряд готовий створити Національне бюро розслідувань.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.