Кабмін узявся за євроінтеграцію

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 10.01.2008 14:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4469

Кабінет Міністрів України зробив стратегічним пріоритетом роботи уряду європейську інтеграцію, ухваливши за основу програму діяльності уряду “Український прорив: для людей, а не політиків”.

Про це повідомив Віце-прем‘єр-міністр у справах європейської та міжнародної інтеграції Григорій Немиря.

«Це перша програма уряду, яка сповідує філософію європейської інтеграції, перш за все, як пріоритет внутрішньої, а не лише зовнішньої політики», - заявив Григорій Немиря під час засідання уряду.

«Пропозиції, які надходили практично від кожного міністерства, стосувалися підсилення саме європейського виміру цієї програми».

Під час обговорення проекту програми уряду мова йшла, зокрема, про зміцнення системи координації європейської інтеграції на політичному рівні, забезпечення в найближчий час вступу України до СОТ, започаткування переговорів про зону вільної торгівлі, спрощення візового режиму, участь України у програмах і агентствах ЄС та розвиток енергетичної співпраці.

Як повідомлялося раніше, зараз проект урядової програми вивчають в Секретаріаті Президета Ющенка.

Сам Президент вважає, що урядова програма має базуватися на основних положеннях його щорічного послання до парламенту, яке буде оприлюднено у найближчий час.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.