Тепер українська влада буде діяти спільно, як ніколи

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 10.01.2008 15:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4470

Президент України провів щотижневу традиційну зустріч із Прем’єр-міністром і Головою Верховної Ради за участі Секретаря РНБО і Глави Секретаріату.

Мета цієї зустрічі – окреслити спільні завдання роботи влади на 2008 рік, повідомляє прес-служба.

«Ми приступаємо до режиму регулярних щотижневих консультацій, які будуть визначати пріоритети в рамках наших домовленостей. Сьогодні для мене є питання номер один – це вироблення нашої спільної позиції щодо організації роботи влади на 2008 рік», – сказав Глава держави на початку зустрічі, зазначивши, що такі позиції мають бути сформульовані у спільних стартових документах.

Віктор Ющенко окреслив стратегічні завдання законодавчої роботи парламенту. При цьому Президент акцентував на своєму проханні до Верховної Ради про продовження роботи сесії, яке було спрямовано Голові ВР у вівторок. Президент зазначив, що передав парламенту пакет законопроектів, які просить розглянути як невідкладні.

Окрім того, Президент передає парламенту законопроект щодо нового порядку проведення тендерної політики держави. Цей законопроект готувався останні 5 місяців, і в ньому враховані пропозиції всіх рівнів державної влади, починаючи з місцевого.

Глава держави також вважає, що парламент має переглянути пакет законопроектів, що були прийняті Верховною Радою у той час, коли її робота була визнана неконституційною і нелегітимною.

Для Уряду Президент визначив, як ключові, завдання щодо внесення збалансованих та узгоджених змін до державного бюджету на 2008 рік.

«Уникнення всіх ризиків бюджетного процесу і економічних процесів для розвитку певних галузей економіки», – таку умову поставив Глава держави. Президент переконаний, що допрацьований бюджет має відповідати спільним позиціям інституцій влади, і запропонував серйозно попрацювати над цим документом.

У цьому контексті Президент вказав на такий недолік бюджету-2008, як недостатнє фінансування потреб Збройних Сил. Посилаючись на доповідь міністра оборони Юрія Єханурова від 9 січня, Президент оцінив запропоновані на 2008 рік військові видатки як «найгірший бюджет за останні 7 років». Президент вимагає, аби такі військові програми, як перехід Збройних Сил на професійну основу, підвищення боєздатності війська та утилізація боєприпасів, отримали необхідне державне фінансування.

Віктор Ющенко також поставив перед Урядом завдання забезпечити фінансування заходів підготовки до Євро-2012. «Це тема, яка з лютого повинна бути забезпечена в державній частині бюджетними фінансами», – сказав Президент.

Однією з тем, яка є дотичною до підготовки Євро-2012, Президент назвав тему будівництва автомобільних шляхів. Відповідно до державної програми розвитку автошляхів на 2005-2010 роки, Уряд має забезпечити фінансування будівництва об’їзних, кільцевих та сполучних автошляхів у містах, які братимуть участь у чемпіонаті.

Окремо Віктор Ющенко поставив вимогу Уряду закласти у бюджет 2008 року нову концепцію будівництва доступного житла. На думку Глави держави, зміни до бюджету також мають забезпечити реструктуризацію заборгованості з компенсацій податку на додану вартість підприємств різних форм власності.

Як спільне завдання для Кабінету міністрів, парламенту та Секретаріату Президента Глава держави поставив вступ України до Світової організації торгівлі в лютому цього року. При цьому Президент констатував, що наприкінці року країна досягла максимальної готовності до членства у СОТ.

Узагальнюючи завдання для влади, Президент висловив переконання, що він бачить усі шанси і можливості спільних дій для покращення добробуту кожного громадянина та розвитку сучасної України. «Я переконаний, що ми зможемо діяти ефективно, системно, єдиною командою і без зайвого популізму», – зазначив Глава держави.

Загалом Президент України Віктор Ющенко направив у Верховну Раду пакет з 10 законопроектів, які просить парламент розглянути і прийняти як невідкладні.

Ці документи мають на меті врегулювати низку питань у системі організації та функціонування державної влади, у тому числі місцевої, в економіці, правоохоронній діяльності та судочинстві, зокрема:

Проект Закону «Про Кабінет Міністрів України» – повинен зокрема унормувати повноваження і порядок діяльності уряду та визначає порядок формування Кабінету Міністрів;

Проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про місцеві державні адміністрації» – має усунути протиріччя з іншими законами, зокрема, «Про місцеве самоврядування в Україні» і «Про Кабінет Міністрів України». Законопроект уточнює компетенцію МДА, розмежовує функції Президента і уряду при формуванні місцевих адміністрацій, гармонізує їх взаємини з Главою держави і Кабінетом Міністрів
Проект Закону «Про місцеве самоврядування» – у проекті чіткіше окреслені права та повноваження територіальних громад, надаються значно ширші можливості впливу на здійснення самоврядування саме в інтересах людей;

Проект Закону «Про Національну гвардію України» – має на меті створити законодавчий бар’єр проти силових сплесків ситуацій всередині країни. Пропонується перетворення Внутрішніх військ МВС у Національну гвардію як окреме військове формування. Окрім функцій, які зараз виконують ВВ, Нацгвардія має брати участь у заходах правового режиму воєнного або надзвичайного стану, припиняти діяльність незаконних воєнізованих чи збройних формувань, нейтралізовувати масові заворушення;

Проект Закону «Про чисельність Збройних сил України на 2008 рік» – пропонується встановити чисельність ЗСУ у кількості 183 тисячі осіб, з них 143 тисячі – військовослужбовці. Ця величина визначена на підставі Воєнної доктрини, аналізу і оптимального співвідношення завдань, покладених на армію, а також можливостей держави з її утримання. Таким чином, загальна чисельність Збройних Сил протягом цього року скоротиться на 17 тисяч осіб, у тому числі 9 тисяч військових;

Проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про Конституційний Суд України» – пропонується врегулювати порядок призначення, вступу на посаду та припинення повноважень суддів Конституційного Суду, аби усунути розбіжності між відповідним Законом і Конституцією;

Проект Закону «Про Вищу Раду юстиції» – має на меті удосконалити діяльність ВРЮ. Вона має працювати на постійній основі, а її членів слід перевести на державну службу. Також пропонується зменшити термін повноважень члена ВРЮ з шести до чотирьох років і встановити, що одна й та сама особа може призначатися членом Ради не більше двох строків підряд;

Проект Закону «Про правовий статус учасників боротьби за незалежність України у 20–90-х роках ХХ століття» – пропонується встановити, що до цієї категорії громадян належать особи, що брали участь у політичній, партизанській, підпільній чи збройній боротьбі тих років у складі Української військової організації, Карпатської Січі, ОУН, УПА, Української головної визвольної ради. Сюди ж віднесено тих, хто допомагав у діяльності вказаних організацій. До учасників боротьби за незалежність може бути віднесено й осіб, які проводили діяльність на здобуття незалежності України індивідуально або в складі інших організацій;

Проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо визначення статусу окремих державних органів)»;

Проект Закону «Про ратифікацію Статуту Організації за демократію і економічний розвиток – ГУАМ»;

Проект Закону «Про внесення змін до статті 5 Закону України «Про прожитковий мінімум».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.