Євро-2012 більшовики теж завалили. Тимошенко рогрібає завали

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 11.01.2008 17:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4476

Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко вважає, що попередній уряд фактично зірвав підготовку України до проведення фінальної частини Євро-2012. Власне, це наочно помітно по НСК Олімпійський у столиці.

Про це вона заявила на нараді з підготовки Євро-2012.

"Попередній уряд практично зірвав підготовку до Євро-2012 – у нас не затверджені програми дій, не затверджені ніякі оргструктури, в нас усі терміни пропущені", - сказала Тимошенко.

Юлія Тимошенко також зазначила, що сьогодні необхідно активізувати діяльність з підготовки чемпіонату Європи з футболу.

“У нас залишилося обмаль часу для того, щоб відпрацювати План дій з підготовки та проведення Чемпіонату Європи з футболу, створити всі структурні підрозділи, скоординувати всі органи влади для досягнення мети – успішного проведення Євро-2012. Думаю, що ця нарада стане стартом для того, щоб здійснити нам цю роботу”, - сказала Глава уряду

Кабінет Міністрів 16 січня має намір затвердити новий склад організаційного комітету з підготовки й проведення в Україні фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році, а також затвердити організаційну структуру такої підготовки.

“16 січня уряд розгляне два проекти Постанов, першим затверджуємо новий склад організаційного комітету, другим - узгоджену всіма зацікавленими учасниками організаційну структуру управління і підготовки проведення Євро-2012. Всі документи, що стосуються теми загального управління і проведення Євро-2012, ми повинні розглянути на наступному засіданні уряду”, - наголосила прем’єр-міністр Юлія Тимошенко під час наради з підготовки та проведення в Україні Євро-2012. Зокрема, Глава уряду доручила Міністерству у справах сім'ї, молоді та спорту до 16 січня внести на затвердження Кабінету Міністрів проекти відповідних документів.

При цьому прем’єр-міністр наголосила на необхідності чіткого розподілу обов’язків між профільними відомствами та визначення основного координуючого органу, який займатиметься питаннями підготовки до Євро-2012.

Тому, на думку Юлії Тимошенко, необхідно негайно розробити “низку серйозних організуючих документів” та розглянути їх не пізніше 13 лютого на засіданні уряду, зокрема, План дій та фінансовий план з підготовки та проведення Євро-2012, перелік ключових інфраструктурних об’єктів, які мають бути побудовані. Однак, як зазначила Глава уряду, потрібно, насамперед, визначити першочерговий перелік заходів, які не можуть чекати, поки буде розроблено загальний план дій.

Окрім цього, Юлія Тимошенко вважає за необхідне залучити міжнародних консультантів до процесу підготовки до проведення чемпіонату. У цьому контексті прем'єр-міністр доручила Міністерству економіки, Міністерству у справах сім'ї, молоді та спорту, Міністерству закордонних справ вивчити досвід Німеччини, Австрії й Швейцарії у проведенні аналогічних футбольних заходів.

Насамкінець, Юлія Тимошенко висловила впевненість в успішному завершенні всіх підготовчих робіт з проведення Чемпіонату Європи з футболу у 2012 році. “Я переконана в тому, що наша нова урядова команда вчасно підготує Євро-2012, що Євро-2012 в Україні пройде красиво та успішно”, - зазначила Глава Уряду.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.