Міліцаї затримали журналістів, які виконували службові обов'язки. Біля урядових дач

Автор/джерело -  © Телекритика



Дата публiкацiї - 11.01.2008 18:08 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4477

11 січня 2007 року в Кончі-Заспі (Київ) під час роботи затримано знімальну групу СТБ та журналістку інтернет-видання “Оглядач” Тетяну Чорновіл.

Тетяна Чорновіл повідомила телефоном «ТК», що вони зі знімальною групою СТБ (журналістка Павліна Василенко та оператор Юрій Долгоручко) поїхали знімати державні дачі на території Кончі-Заспи.

«Ми це вже робимо не вперше. Це ті державні дачі, де проживає зараз нинішній Президент, екс-президент Кучма, інші високопосадовці, в тому числі Мороз, Литвин, Симоненко. Під час нашої роботи нас затримали працівники державної охорони, а потім передали міліції. Зараз нас везуть у Голосіївський райвідділ. Спочатку у нас забрали мобільні телефони, правда, потім віддали», – розповіла Тетяна.
Вона також зазначила, що поводяться з ними коректно, хоча спочатку й хотіли забрати посвідчення, відеокасету із записом.

За словами шеф-редактора новин СТБ Олексія Висоцького, який уже чекає на затриманих у Голосіївському РВВС, він спочатку хоче зустрітися зі знімальною групою, розібратися – у чому справа, чи були з їхнього боку порушення.

«За моєю інформацією, працівники міліції поводяться із затриманими досить коректно. Єдине, що спочатку забирали у них мобільні телефони. Паралельно зі мною ситуацію вивчають наші юристи», – повідомив Олексій Висоцький.

Голова парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Ганна Герман звернулася до Управління державної охорони та до МВС з вимогою відпустити журналістів, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

Як сказано у повідомленні, вона отримала обіцянку, що міліції буде негайно дана вказівка відпустити журналістку і повернути їй відзняту касету з матеріалом.

Герман також звернулася з відкритим листом до президента з проханням змусити чиновників шанувати демократичні принципи і свободу слова.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.