ГПУ порушила кримінальні справи проти посадвців НАК “Нафтогазу”. Не за казнокрадство

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 14.01.2008 16:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4480

Генеральною прокуратурою України наприкінці 2007 року у Національній акціонерній компанії „Нафтогаз України" організовано та проведено перевірки додержання законодавства щодо безпечної експлуатації магістральних трубопроводів.

На більшості підприємств компанії встановлено порушення техногенної безпеки та охорони праці, вимог природоохоронного законодавства тощо, повідомляє прес-служба.

У багатьох виробничих управліннях магістральних газопроводів газорозподільні станції не обладнані системами автоматичного захисту від перевищення та зниження тиску на виході, виявлено інші недоліки, що може призвести до виникнення аварійних ситуацій. Так, у Кегичівському управлінні підземного зберігання газу та заводі „Електродвигун" (УМГ „Харківтрансгаз") встановлено факти витоку газу на засувках газопроводу.

На усунення зазначених порушень закону прокурорами внесено понад 20 приписів та подань, порушено десятки адміністративних і дисциплінарних проваджень стосовно службових осіб цієї галузі.

Мають місце факти порушень закону при використанні земель у межах охоронних зон, здійсненні тендерних закупівель, проведенні ремонтних робіт.

Прокуратурою Закарпатської області порушено кримінальну справу за фактами зловживання службовим становищем керівниками комунального підприємства Хустської міськради, які упродовж кількох років незаконно використовували землі охоронної зони газопроводу площею 1,16 га під сміттєзвалище.

Керівництвом УМГ „Донбастрансгаз" без проведення відповідного тендера, за цінами, що значно перевищують звичайні, придбано у луганського підприємства зелених насаджень на суму 5 млн. грн. Прокуратурою Донецької області за фактом заподіяння шкоди державі у розмірі 3,9 млн. грн. порушено кримінальну справу. Слідство у справі триває.

Цією ж прокуратурою завершено розслідування справи за фактом одержання хабара у великому розмірі стосовно заступника директора УМГ „Донбастрансгаз". За результатами судового розгляду винного засуджено до позбавлення волі.

За результатами перевірок органами прокуратури порушено 9 кримінальних справ, принесено 22 протести, внесено 73 приписи і подання, 51 особу притягнуто до адміністративної та дисциплінарної відповідальності, заявлено 15 позовів на суму понад 1,3 млн.грн.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.