Ющенко планово зустрівся із Тимошенко і Яценюком. У присутності Богатирьової

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 15.01.2008 16:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4488

На зустрічі обговорювалися найближчі перспективи, зокрема ухвалення нової редакції закону про Кабмін. До парламентських канікул.

На початку зустрічі Віктор Ющенко поставив вимогу досягнути єдності дій органів влади, усунувши в їхніх відносинах зайву конкуренцію та дублювання функцій, повідомляе прес-служба.

У зв’язку з цим, Секретаріат Президента та Кабінет Міністрів отримали доручення Глави держави спільно розробити Регламент роботи Секретаріату, Уряду та Верховної Ради, який зробив би їхню співпрацю максимально узгодженою.

«Сподіваюся, що результатом сьогоднішньої зустрічі стане прийняття консолідованого рішення щодо порядку денного роботи влади на найближчу перспективу», – заявив Віктор Ющенко.

Під час зустрічі також було проаналізовано стан виконання актів Президента України Кабінетом Міністрів.

Окрім того, до порядку денного спільних консультацій внесено тему прийняття у парламенті пакета законопроектів, направлених Президентом України як невідкладні. Глава держави наполягає, щоб розгляд цих документів відбувся на пленарних засіданнях парламенту ще на першій сесії.

Коментуючи пріоритети законодавчої роботи, Віктор Ющенко висловив категоричне застереження про недопустимість ревізії погодженого уповноваженими представниками від обох суб'єктів коаліції проекту Закону «Про Кабінет Міністрів України». Цей документ також був внесений Президентом України на розгляд парламенту як невідкладний.

Глава держави вказав на необхідність своєчасного початку роботи Національної конституційної ради, що була утворена відповідно до Указу Президента від 27 грудня 2007 року (до 15 січня завершується прийняття кандидатур до Національної конституційної ради).

Президент визначив однією з тем сьогоднішніх консультацій доопрацювання проекту Програми діяльності Кабінету Міністрів. При цьому Глава держави поставив вимогу, щоб цей документ ураховував положення послання Президента України до Верховної Ради про внутрішнє і зовнішнє становище країни, яке буде представлено ближчим часом.

Віктор Ющенко виніс на обговорення ситуацію з поверненням знецінених заощаджень вкладникам Ощадбанку колишнього СРСР. При цьому Глава держави зробив основний акцент на шляхи запобігання ризикам у цій сфері.

Під час розмови Президента з Прем’єр-міністром та Головою ВР також було піднято проблему забезпечення ядерної безпеки та удосконалення управління атомними електростанціями, зокрема, невідкладні завдання виконавчої влади у цій сфері.

Така зустріч відбувається щотижня у рамках домовленостей щодо проведення постійного діалогу в форматі Президент України – Прем'єр-міністр – Голова Верховної Ради. Мета таких консультацій – вироблення спільної позиції в основних напрямках роботи влади на найближчий період.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.