Україну промоніторили. Результат - майже позитивний

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 16.01.2008 15:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4491

Конституційна реформа, вдосконалення виборчого законодавства, реформа правоохоронної та судової систем – про це та інше члени Моніторингового комітету Парламентської асамблеї Ради Європи говорили у вівторок у Києві з українськими посадовцями.

Вперше візит європейських контролерів почався з позитивних прогнозів.

Результати моніторингу виконання Україною своїх зобов‘язань як члена Ради Європи свідчать про прогрес в галузі законодавчих ініціатив, заявила співдоповідачка Моніторингового комітету ПАРЄ Ганне Северінсен.

Вона зазначила, що наразі її колеги схильні до оптимістичних прогнозів щодо розвитку ситуації в Україні. На зустрічі з головою Верховної Ради Арсенієм Яценюком європейські представники отримали запевнення спікера в поступі конституційної реформи.

Водночас Яценюк визнав, що робота Національної конституційної ради навіть за умов плідної співпраці законодавчої, виконавчої та президентської гілок влади забезпечить внесення змін до Основного закону лише в довгостроковій перспективі. Северінсен дала зрозуміти, що ПАРЄ слідкує за реформуванням української інформаційної системи.

На зустрічі з головою Національної комісії з утвердження свободи слова Тарасом Петрівим вона зазначила, що для ефективного впровадження суспільного мовлення необхідна спільна робота всіх гілок влади.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.