Виявлено смертельнонебезпечний штам стафілококу

Автор/джерело -  © Корреспондент.net



Дата публiкацiї - 16.01.2008 16:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4492

Американські медики б'ють тривогу - стійкий до антибіотиків різновид золотавого стафілокока, може призводити до смерті пацієнта, вийшов за межі американських лікарень. У групі ризику сексульні меншини.

Новий штам USA300 має імунітет до антибіотиків, які зараз широко застосувуються. Дослідники думають, що USA300 може бути більш розповсюдженим серед геїв, тому що найбільше від цієї хвороби страждає район Сан-Франциско Кастро, де проживає найбільша кількість гомосексуалістів.

Медики повідомляють, що при захворюванні USA300 на шкірі з'являються більші фурункули, а в деяких особливо важких випадках відбувається смертельне зараження крові або пневмонія, що роз'їдає легені.

"Ці інфекції, стійкі до багатьох препаратів, часто вражають чоловіків-геїв у тих місцях тіла, де в ході сексуальної активності відбувається контакт шкіри зі шкірою, - говорить доктор Бін Д’єп з медичного центру Сан-Франциско. - Однак оскільки ця бактерія може передаватися й при більш безневинному контакті, ми дуже стурбовані можливістю поширення цього штаму серед населення в цілому".

За словами доктора Д’єпа, кращий спосіб уникнути зараження цим захворюванням - це, можливо, ретельно вимити шкіру водою з милом, особливо після заняття сексом.

Від “Аратти”: розуміючи толерантність американських медиків, ми зі свого боку, бажаємо українцям триматися подалі від носіїв розпусти. Здоровіше будемо.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.