Янукович вже хоче об'єднаної опозиції. Замість ширки

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 17.01.2008 19:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4500

Партія регіонів розпочинає формувати об'єднану опозицию. У коаліції кажуть, що це нереально.

Партія регіонів розпочинає формувати об'єднану опозицию.

Про це заявив сьогодні лідер ПР, народний депутат Віктор Янукович у Харкові.

«Зараз розпочинається процес створення об'єднаної опозиції і у об'єднаному опозиційному уряді знайдеться місце для інших партій, громадських організацій. Ми будемо створювати умови для усіх політиків та громадських діячів, які мають можливість зробити щось корисне для нашої держави», - сказав він в інтерв'ю журналістам, відповідаючи на питання про подальшу взаємодію ПР та комуністів.

«Ефективний контроль за владою - це наша відповідальність», - додав він.

Між тим, член Комітету з питань боротьби з організованою злочинність Володимир Ар'єв відкинув можливість реального створення об'єднаної опозиції.

«ПР цікава потенційним союзникам лише тоді, коли перебуває при владі. Адже, з більшістю її представників можна легко домовитися про особисті, але не зовсім вигідні для держави, оборудки в обмін на політичні послуги. Як опозиційна сила, ПР стає непривабливою – домовлятися нема, про що. Отже, навряд чи інші політичні партії підуть на об'єднавчий процес», - заявив Ар'єв.

«Про правильність такого твердження свідчить голосування комуністів по кількох постановах, в тому числі, за закон про держбюджет. Вони не будуть об`єднуватися з ПР. Попри всі прогнози «регіоналів», у Блоку Литвина набагато більше спільного з демократичною коаліцією, аніж з ПР. Отже, не знаю навіть, на кого може розраховувати Янукович, говорячи про «об'єднання».

До того ж, його партія й сама перебуває на межі розколу, й тільки через те, що «синьо-білі» не звикли виносити на публіку власний роздрай, це досі не виплило назовні. Проте, унаочнення розколу в ПР – лишень питання часу», - підкреслив нардеп.

На думку Ар'єва, сьогоднішня заява Януковича є ні чим іншим, як «нехитрим тактичним маневром». «Януковичу потрібно зберігати хоча б умовну подобу гарного виразу обличчя при досить поганих справах», - вважає він.

Як повідомлялося раніше, під час помпезної презентації створеного чи то тіньового, чи то опозиційного уряду Янукович публічно запросив інші фрації парламенту, які не увійшли до коаліції взяти участь у роботі щойноствореної структури, запевнивши при цьому, що такі переговори вже ведуться.

Проте, як бачимо - заява Януковича була спробою видати бажане за дійсне, бо процес явно пробуксовує.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.