Луценко пояснив, що сталося між ним і Черновецьким. Свідки підтверджують - то була чоловіча розмова

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 19.01.2008 04:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4509

Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко, включившись у прямий ефір програми “Свобода Савіка Шустера”, виклав своє бачення бійки в приміщенні Секретаріату Президента між ним і головою Київської міської адміністрації Леонідом Черновецьким.

Юрій Луценко: “Черновецький - брехун і просто падлюка, бо нормальні люди так не поступають”

Юрій Луценко нагадав, що сьогоднішнє засідання Ради національної безпеки і оборони було присвячене земельним питанням, зокрема "питанням розкрадання земель України". Міністр, виступаючи, навів приклади розкрадання "тисяч гектарів безцінної київської землі", зокрема і під історичними пам`ятками як-то Лавра і Мистецький Арсенал, а на завершення запропонував, щоб Генеральна прокуратура подавала не просто протести по фактах розкрадання, а й порушувала кримінальні справи і накладала арешти на землі, щоб земля не переходила тимчасом до рук зловмисників, запропонував також створити спеціальні земельні суди, повідомляє УНІАН.

У відповідь, Черновецький, за словами Луценка, заявив, що міністр вимагав у нього землю нібито для міліції і в разі відмови загрожував заарештувати сина київського мера. Натомість як ситуація, за словами Луценка, була прямо протилежною: Черновецький колись просив захистити сина від переслідування у справі "Еліта-Центру", причому Луценко тоді не був міністром.

"Сьогодні він брутально використав мене, це я був шок", - підсумував Юрій Луценко.

"Після засідання РНБО я підійшов до пана Черновецького і сказав, що він брехун і просто падлюка, бо нормальні люди так не поступають. ...Я отримав удар у спину абсолютно безчесного звинувачення. А після цього під столом Черновецький вдарив мене по коліну, яке болить ще від часів Майдану... Я відкритою долонею дав ляпаса людині, яка підступно бреше і підступно діє на посаді голови Київської влади. Оббріхувати мене за те, чого я не робив... Бити в коліно - це зеки в тюрмах так роблять. Я не збираюся вибачатися. Я вчинив як людина, як громадянин...

А Черновецький вчинить так як завжди, він купить все: довідку, лікарів", - завершив Юрій Луценко.

За кілька хвилин до студії передзвонив і Леонід Черновецький, сказав, що почувається добре і повторив звинувачення на адресу Луценка, що той вимагав від нього велику земельну ділянку, погрожуючи арештом сину. Мер додав, що вимагання відбувалось у присутності чотирьох свідків.

Народний депутат України, перший заступник голови Комітету ВР України із питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією Геннадій Москаль вважає, що між главою МВС Юрієм Луценко і Київським міським головою Леонідом Черновецьким відбулася чисто чоловіча розмова, з якої не потрібно робити трагедії, повідомляє Кореспондент.net.

Геннадій Москаль: “Була чисто чоловіча розмова, і абсолютно не потрібно з цього робити трагедію”.

Про це Москаль заявив в прямому ефірі на телеканалі Інтер, коментуючи інформацію про сьогоднішню бійку між Луценко і Черновецьким після засідання Ради національної безпеки і оборони України.

Зокрема, Москаль заявив: “Була чисто чоловіча розмова, і абсолютно не потрібно з цього робити трагедію”.

При цьому Москаль кілька разів виразив переконання, що "тільки слабкі чоловіки" виносять такі справи на розголос і роблять з них політичні заяви.

Москаль відзначив, що через дії Черновецького, і зокрема щодо земельного питання, яке обговорювалося сьогодні на засіданні РНБО, "у будь-якого можуть здати нерви".

За словами Москаля, "точка кипіння" була доведена до абсолюту.

В свою чергу, Ірена Кільчицька, заступник голови Київської міської державної адміністрації, заявляє, що медики швидкої надавали допомогу Київському міському голові Леоніду Черновецкому впродовж двох годин, повідомляє УНІАН.

Про це вона також повідомила в передачі «Свобода Савікf Шустерf» на телеканалі «Інтер», коментуючи сутичку Л.Черновецького з міністром внутрішніх справ України Юрієм Луценко після засідання Ради національної безпеки і оборони України.

За її словами, сьогодні о 19.00 вона разом з Л.Черновецьким і заступником Київської міської голови Олесем Довгим мали їхати офіційно поздоровляти Ірину Дерюгіну з ювілеєм. Для цього І.Кільчицька поїхала переодягатися, але по дорозі їй передзвонили і повідомили, що Л.Черновецький і О.Довгий не їдуть. Коли вона приїхала в мерію і піднялася в кабінет мера, де знаходилися подарунки, які вона повинна була забрати, то побачила там Л.Черновецького.

«Обличчя Леоніда Михайловича, ліва сторона, повністю в саднах, в крові. Викликали «швидку допомогу». Коли я запитала, що трапилося, Леонід Михайлович сказав, що це зробив Луценко на офіційному засіданні Ради національної безпеки і оборони у присутності всіх», - розповіла І.Кільчицька.

Потім приїхала бригада «швидкої». «Там знаходиться ця бригада вже майже дві години», - відзначила заступник голови КМДА.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.