Президет Ющенко традиційно скупався у хрещенській воді

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 19.01.2008 15:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4510

Президент України Віктор Ющенко в день Хрещення Господнього разом із молодшим сином Тарасом відвідав каплицю на честь Великомучениці Варвари на території санаторного комплексу Пуща-Озерна в Києві.

З нагоди величного християнського свята біля озера, що знаходиться на території санаторію, відбулася Божественна літургія та Велике освячення води.

Разом із Главою держави на богослужінні були присутні керівництво Секретаріату Президента України, урядовці та народні депутати.

Після завершення освячення Віктор Ющенко згідно з народним звичаєм викупався у хрещенській воді. Для Президента України купання на Водохреща є вже доброю традицією.

Крім Глави держави, у крижаній воді скупалися Глава Секретаріату Віктор Балога, голова фракції НУ-НС В’ячеслав Кириленко, депутат Петро Ющенко, міністр охорони здоров’я Василь Князевич, міністр оборони Юрій Єхануров, міністр палива та енергетики Юрій Продан, міністр у справах молоді та спорту Юрій Павленко, заступник Глави Секретаріату Андрій Кислинський та інші.

Як повідомлялося раніше, планувалося, що сьогодні Президент Ющенко також візме участь у святківанні Водохреща у Гідропарку, де із цієї нагоди окрім св'ященослужителів, які осв'ячуватимуть воду, зібралися фольклорні ансамлі і відбувається імпровізована вистава, побудована на традиційних народних звичаях українців.

Нагадаємо, що божествені літургії та св'яткові фольклорні вистави вібуватимуться у Пирогові, Михайлівському Златоверхому соборі та Києво-Печерській Лаврі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.