Сенсація! У Москві затримали кримінального авторитета Могілевича

Автор/джерело -  © РІА Новості



Дата публiкацiї - 25.01.2008 19:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4540

Сьогодні у Москві затримано відомого кримінального авторитета міжнародного масштабу Семена(Сергія) Могілевича-Шнайдера.

У РФ - він один з фігурантів справи про ухиляння від сплати податків компанією "Арбат Престиж".

24 січня Останкінський суд Москви санкціонував арешт власника "Арбат Престиж" Володимира Некрасова, а також Шнайдера (Могилевича) за підозрою за частиною 2 статті 199 КК РФ (ухиляння від сплати податків і зборів з організацій в особливо великому розмірі). Стаття передбачає покарання до шести років позбавлення волі.

Однак Сергій Шнайдер (він же Семен Могилевич) не визнає своєї провини.

Про це повідомив його адвокат Олександр Погончиков.

"Мого підзахисного допитали в якості підозрюваного, він нічого не визнає і не розуміє, у чому його підозрюють", - сказав захисник.

Захисник підтвердив, що Шнайдера підозрюють у розробці схеми ухиляння від сплати податків компанії "Арбат Престиж".

"Він не має жодного відношення до "Арбат Престижу", не є її акціонером. Там 100% акцій належать Некрасову, це компанія однієї людини", - сказав Погончиков.

Водночас він визнав, що Шнайдер і Некрасов знайомі і спілкувалися.

Захисник також розповів, що Шнайдер справді змінював прізвища.

"Він робив це при вступі в шлюб, брав прізвища дружин. Це не має жодного відношення до спроби сховатися", - заявив адвокат.

Він також зазначив, що в нього немає інформації, що Шнайдер має відношення до злочинного світу.

"В оперативній довідці слідства є один нюанс: жодного вироку в жодній країні світу щодо Шнайдера нема", - заявив Погончиков.

Він також повідомив, що захист має намір оскаржити санкцію на арешт Шнайдера. Адвокат нагадав, що відповідно до закону протягом десяти днів після арешту слідство має висунути обвинувачення затриманому, або звільнити його з-під варти.

Довідка “Аратти”.

Колишній киянин, а нині громадянин Росії і Ізраїлю Семен Могілевич має дві судимості, які він отримав у радянські часи за шахрайство із іноземною валютою та одну судимість у США.

Проживаючи у Москві він був одним із лідерів Люберецького злочинного угрупування.

У 80-ті він займався шахрайством: брав довіреності громадян які виїжджали у Ізраїль, продавав їхні помешкання та майно, а гроші, звісно, - привласнював.

У 90-ті вийшов на “міжнародний здочинний ринок”, займаючись організацією будинків розпусти та "супутніми послугами", зокрема - у Угорщині.

Семена Могилевича, у 2003 році на інтернет-сайті міністерства юстиції США було названо керівником злочинної групи з понад 300 осіб з 30 країн, причетних до вбивств, здирництва, перемитництва людей, відмивання грошей, фінансових і банківських махінацій та підкупу державних посадовців:

"Пана Могилевича та трьох його спільників, які у 1990-і роки допомагали йому контролювати низку компаній у США і Канаді, було визнано винними 2003 року Федеральним судом за 45-ма пунктами обвинувачень, у тому числі у відмиванні грошей, махінаціях з цінними паперами і рекеті". - повідомляється у інформації Мінюсту США. Американський суд видав міжнародний орер на його арешт та департацію у США для відбування покарання.

Звинувачення у багатомільярдних махінаціях Могілевича навіть стали підставою для спеціальних слухань у Конгресі США щодо загрози фінансовим системам з боку російської організованої злочинності.

За данними численних рослідувань, Могилевич причетний до діяльності кампанії РосУкрЕнерго, яка, відповідно до домовленостей Прзидентів Кучми і Путіна здійснює монопольні поставки середнєазійського газу в Україну та його транзит у Західну Європу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.