Кофеїн знижує ризик захворювання раком у жінок - дослідження

Автор/джерело -  © РІА Новості



Дата публiкацiї - 26.01.2008 00:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4541

Дослідження, проведене ученими із найстарішого американського університету Гарварду, показало, що алкоголь, куріння і кофеїн не збільшують ризик захворювання раком яєчників, повідомляє інтернет-служба Американського онкологічного товариства (American Cancer Society).

Раніше вивчення впливу цих чинників на здоров'я жінки приводило до суперечливих результатів.

Для дослідження доктора Шеллі С. Туроджер (Dr. Shelly S. Tworoger) та її колег з Гарварду, що тривав 28 років, були залучені 121 тисяча 701 жінка у віці від 30 до 35 років. Кожні два роки вони повинні були заповнювати спеціальні анкети з питаннями про спосіб життя. Аналіз анкет показав, що споживання алкоголю і куріння не впливають на ризик розвитку у жінок раку яєчників, а кофеїн може сприяти зниженню цього ризику, особливо у жінок, що ніколи не вживали гормони.

"Здатність кофеїну знижувати ризик захворювання раком яєчників, особливо у жінок, що не вживали екзогенні гормони, дуже цікава і вимагає подальшого вивчення", - сказала доктор Туроджер про результати дослідження, опубліковані на цьому тижні в журналі Cancer, що випускається Американським онкологічним товариством.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.