Фірташі не гарантують українцям договірні ціни на газ. Вони повторюють мантри про холодну зиму

Автор/джерело -  © Корреспондент.net



Дата публiкацiї - 28.01.2008 13:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4544

Виконавчий директор RosUkrEnergo Дмитро Глібко не зміг гарантувати, що вартість газу для України в 2008 році залишиться на рівні $179,5 за 1 тис. кубометрів.

Він сподівається, що найближчим часом компанії вдасться врегулювати спірні питання з НАК "Нафтогаз України" й ЗАТ "УкрГаз-Енерго", які стосуються виплати заборгованості за поставлене в Україну паливо.

"Це питання занадто політизоване. Я б не хотів стати відправною точкою для подальших дискусій, які виведуть ситуацію в неконструктивне русло", - так Глібко відреагував на питання про можливу зміну ціни на газ для українських споживачів, через те що RosUkrEnergo закуповує дороге російське паливо.

Він нагадав про заяву свого колеги Костянтина Чуйченко (виконавчого директора RosUkrEnergo), у якому говорилося, що "відбулося зниження обсягів постачання природного газу із Центральної й Середньої Азії у зв'язку з аномально холодною погодою".

Раніше Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила, що прийшов час для перегляду транзитних ставок для транзиту російського газу в Європу через Україну.

21 січня екс-глава Нафтогазу України Олексій Івченко заявив, що ціну на транзит російського газу потрібно підняти до 2,3 долари за 1000 кубометрів на 100 кілометрів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.