Заяви про підтримку чи не підтримку діючого Президента на виборах - спекуляції

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 29.01.2008 13:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4547

У Секретаріаті Президента не розуміють заяв деяких політиків про підтримку чи не підтримку Ющенка на майбутніх виборах, до того, як він сам офіційно визначився, чи взагалі балатуватиметься.

Керівник Секретаріату Президента України Віктор Балога назвав «безпричинними» та «надміру самовпевненими» різного роду висловлювання про можливу підтримку Віктора Ющенка на чергових президентських виборах у разі виконання ним низки попередніх умов.

На думку Балоги, такі заяви свідчать про виборчий фальстарт політичних сил, представники яких виступають із подібними сентенціями, або ж означають прагнення їх авторів додати собі політичної ваги, ставлячи себе на одну площину з Главою держави.

«За два роки до виборів декому хочеться пограти на електоральних струнах. Зауважу, що це не найкраща увертюра до майбутньої виборчої кампанії. Про подібні заяви варто говорити лише в контексті відомої аксіоми про те, справжній державний діяч дбає про інтереси своєї країни, а політика турбують тільки чергові вибори» - сказав Балога.

Балога пов’язав демонстрацію готовності підтримати Ющенка на президентських виборах із новою порцією закидів про можливий імпічмент чинного Глави держави.

Керівник Секретаріату висловив припущення, що йдеться про намагання розхитати впевненість і рішучість Президента при здійсненні ним конституційних повноважень. «Наполегливість В.Ющенка у протидії спробам реанімувати політичну корупцію у вищих ешелонах влади, втіленні важливих державних і соціальних ініціатив зустрічають глухий опір тих, чиї корпоративні інтереси не збігаються з поняттями «закон», «чесність», «мораль», «відповідальність». Саме тому знову витягнуто нафталінну ідею про імпічмент, яка не витримує найпростішого тесту на конституційність. Не виключено, що в протистоянні курсу Президента можливі найнесподіваніші політичні конфігурації та союзи».

Керівник президентського Секретаріату наголосив, що Ющенко й надалі працюватиме в інтересах суспільства та держави, і ніякі додаткові умови йому для цього не потрібні.

«Президент спирається на Конституцію та волю народу, цей ресурс вичерпно необхідний для реалізації його програми. Не варто марнувати час і сили також тим діячам, які намагаються вкорінити в громадській думці тезу про можливість відсторонення Глави держави. Це холості постріли, та ще й у «молоко», – сказав Балога.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.