Янукович мало не поцупив будинок Рахункової палати та хімкобінат

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 30.01.2008 22:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4560

Сьогодні Кабмін скасував декілька постав Януковча явно корупційного змісту, мета яких - приховане відчуження суспільного майна.

Було відмінено рішення попереднього Уряду від 10 жовтня 2007 року про реконструкцію будівлі на вулиці Гетьмана, 8/2-Б, яка передавалася для службових потреб Рахунковій палаті.

Водночас, за словами Юлії Тимошенко, були укладені угоди про залучення приватного інвестора для ремонту цього приміщення. “Ці угоди призводили до того, що практично майже увесь будинок переходив після капітального ремонту у власність приватного інвестора, а у Рахункової палати залишалися лише декілька коридорів для того, щоб символічно показати, що у Рахункової палати щось залишилося, - зауважила Глава Уряду - це також приклад того, як здійснювалася тіньова приватизація”.

“Я вважаю, якщо була можливість віддати три чверті площі цього будинку інвестору, який робить капітальний ремонт, то краще було цей будинок не брати, а залишити для інших міністерств і відомств, оскільки зараз з їх розміщенням існує проблема”, - підкреслила Прем’єр-міністр.

Як повідомила на прес-конференції Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, Уряд скасував постанову, прийняту 2 жовтня 2007 року про затвердження Статуту державного підприємства “Авіаційний науково-технічний комплекс імені О.К.Антонова”, “якою практично проводилися незаконні лобістські схеми в управлінні підприємством”.

Керівник Уряду також повідомила про відміну постанови, підписаної колишнім Прем’єр-міністром, щодо встановлення граничних сум витрат на придбання службових легкових автомобілів, меблів та іншого устаткування (постанова від 20 червня 2007 року №853).

“Ми говоримо про те, що чиновники повинні жити значно скромніше, ніж це було при колишньому Уряді. Сьогодні знову введені дуже жорсткі обмеження, які уряд Януковича відмінив, щодо витрат на розкішне життя чиновників і представників Уряду”, - додала Прем’єр-міністр. Керівник Уряду зазначила, що дала доручення вивчити питання щодо придбання автомобілів їх попередниками за високими цінами, відзначивши, що не виключає їхній продаж.

Юлія Тимошенко також зауважила, що сьогодні на засіданні Уряду ухвалено рішення про скасування розпорядження від 21 листопада 2007 року про реорганізацію Рубіжнянського казенного хімічного заводу “Зоря”.

“Рубіжнянський казенний хімічний завод законом заборонено приватизовувати як підприємство, яке виконує абсолютно специфічну роботу. В обхід закону було прийнято розпорядження Кабінету Міністрів, в якому зберегли назву заводу, а практично всю власність передали іншому підприємству, і таким чином у тіньовій схемі і на корупційній основі приватизували казенне хімічне підприємство”, - уточнила Тимошенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.