Фракція БНУНС заявила протест “космічній” прокуратурі

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 31.01.2008 17:13 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4565

Фракція “Наша Україна – Народна Самооборона” висловлює протест проти спроб безпідставного кримінального переслідування представника нашого Блоку, Міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка.

24 січня прокуратура міста Києва порушила кримінальну справу щодо Юрія Луценка за нібито завдані ним тілесні ушкодження Київському міському голові Леоніду Черновецькому, говориться у заяві.

БНУНС зазначає, що при ухвалення рішення про порушення кримінальної справи було не виконано вимог КПК України. “При порушенні цієї справи столична прокуратура не дотрималася вимог статті 94 Кримінально-процесуального Кодексу України. У постанові про порушення кримінальної справи не вказано ні підстав її порушення, ні доказів прямого чи непрямого умислу з боку Луценка, проігноровано надані Міністром внутрішніх справ пояснення та медичні документи про завдання йому тілесних ушкоджень з боку Черновецького”. наголошується у заяві.

Народні депутати підозрюють, що в даному випадку, прокуратура столиці не керується вимогами законодавства, а виконує політичне замовлення. “Зазначені обставини вказують на те, що безпідставно порушуючи кримінальну справу проти Міністра внутрішніх справ, столична прокуратура виконує політичне замовлення Леоніда Черновецького.
Тенденційність прокуратури підтверджує і той факт, що вона так і не порушила кримінальних справ за численними фактами масового розбазарювання київського майна, насамперед – столичної землі, що їх у всіх на очах здійснює київська влада. А тим часом мова йде про збитки на мільярди гривень, завдані державі і київській громаді”.

“Фракція "Наша Україна – Народна Самооборона" розцінює такі вибіркові дії прокуратури як прагнення помститися Юрієві Луценку за активну позицію в питаннях боротьби зі злочинністю та корупцією, у тому числі і в Києві”. - наголошується у заяві.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.