Рунет проковбасило. Зараз вже працює стабільно

Автор/джерело -  © Корреспондент.net



Дата публiкацiї - 31.01.2008 17:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4567

Найбільша в історії аварія системи російських доменних імен вплинула на роботу основної частини Рунету.

Збій у базах даних найбільшого реєстратора доменних імен у Росії Регіональний Мережевий Інформаційний Центр - RU-Centr тимчасово позбавив доменів ряд відомих сайтів.

Від аварії постраждали сайти: yandex.ru, rambler.ru, rian.ru, nic.ru і anekdot.ru.

За інформацією, в одній з хостингових компанії, в ніч на четвер 31 січня почалося відключення доменів. Процес почався за латинським алфавітом, з цифр 01... і далі по буквах. Сьогодні до опівдня проблема була усунена й більшість постраждалих сайтів знову стали доступними.

Усього, 31 січня в результаті збою було знято делегування у 6078 доменів Рунету. Вони були відключені з другої години ночі до 10 ранку за московським часом або з першої ночі до дев’ятої ранку - за київським.

Для повного відновлення рунета, знадобиться ще доба. Найбільший реєстратор доменних імен у Росії відмовився повідомити про причини падіння доменів.

Нагадаємо, компанія RU-Center надає послуги з реєстрації доменів і забезпечення адресації в мережі Інтернет.

Ще більша подія в світовій системі Інтернет трапилася напередодні в Єгипті й Індії. Користувачі Інтернету на Ближньому Сході й у Індії не змогли зайти в усесвітню мережу через пошкодження двох підводних інтернет-кабелів, що проходять дном Середземного моря.

Більше 60% інтернет-користувачів Індії та 70% Єгипту залишилися без зв’язку.

Як стало відомо, інцидент відчули ряд західних компаній, чиї телефонні центри розташовані в Індії, зокрема, британська авіа-компанія British Airways. Те, що відбулося, також відбилося на Об’єднаних Арабських Еміратах, Кувейті та Саудівській Аравії.

Біржові брокери Єгипту стверджують, що пошкодження телекомунікацій торкнулося торгів на єгипетській товарно-сировинній біржі.

Існує версія, що в аварії винен екіпаж судна, що кинув якір недалеко від єгипетського порту Александрія.

У міністерстві телекомунікацій Єгипту говорять, що на відновлення зв’язку буде потрібно декілька днів роботи оперативного штабу.

Нагадаємо, що подібна велика аварія у світовій павутині спостерігалася 27 грудня 2006 року після землетрусу біля Тайваню. Саме тоді 97,17% інтернет-користувачів Китайської Народної Республіки постраждали від інтернет-аварії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.