Дезінформація про перейменування Львова - це початок інформаційної війни, - настоятель Вірменського кафедрального собору у Львові

Автор/джерело -  © ZAXID.NET



Дата публiкацiї - 1.02.2008 02:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4569

Настоятель Вірменського кафедрального собору у Львові о. Тадеос вважає поширену днями дезінформацію про те, що вірменська громада Львова хоче перейменувати місто, початком інформаційної війни.

Про це повідомила прес-секретар Координаційної наглядової ради з питань реставрації та реновації ансамблю Вірменської вулиці Ольга Ігнатова.

"Скажу відверто - я особисто не здивований появі цієї провокації. Саме зараз у світі набувають розголосу події з вірменської історії - маю на увазі геноцид у Вірменії у 1915 році, який вже визнали країни Європи та США. Це не може залишити байдужими тих, хто вбачає в цьому факт свого викриття, тих, хто мріяв про знищення вірменської культури. Тож переможені у моральному двобої вирішили розпочати інформаційну війну - і це нормальна світова практика", - акцентував о. Тадеос.

"Зрештою, інформаційна, ідеологічна війна завжди існувала і існуватиме далі. Але дуже важливо періодично проливати світло на істину. Сьогодні вірмени мають дуже добрі стосунки з українцями і безпосередньо з громадою Львова. Ці стосунки сприяють укріпленню позиції вірмен не лише в місті, але й в Україні. Знаючи, яка атмосфера панує у Львові, недруги, можливо, сподівалися, що на цю провокацію відреагують львівські націоналістичні сили. Але вони так і не зрозуміли головного, що львівські вірмени - також націоналісти в найкращому розумінні цього слова, тобто є патріотами цього міста і цієї держави.

Вірмени прийшли в Галичину ще в ХІ ст., втікаючи від агресії кочових племен. З того часу і до сьогоднішнього дня вірмени встигли полюбити це місто, стати його частиною. Свідченням любові вірмен до Львова може стати навіть приклад з 18 ст., коли місто оточили турки. Тоді вірмени заплатили великі гроші і віддали свого представника в заручники, щоб тільки врятувати місто. Врешті, заручника стратили. Але це яскравий приклад того, що заради міста вірмени готові були пожертвувати навіть своїм життям", - зазначив о. Тадеос.

Довiдка ZAXID.NET

Депутат Львівської міської ради Вардкес Арзуманян спростував інформацію про те, що він пропонує перейменувати місто Львів на Арьюц. Новину про це з посиланням на депутата розповсюдило 29 січня одне з азербайджанських інформаційних агентств і передрукували російські ЗМІ. Як повідомив ZAXID.NET Вардкес Арзуманян, юристи уже зараз готують позов до цього інформагентства з вимогою спростувати неправдиву інформацію.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.