У Секретаріаті Президента не зрозуміли “тонко-регіонального” піару Піскуна

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 1.02.2008 12:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4572

У Секретаріаті Президента запевнили пана Піскуна, що чергового пришестя на Генпрокурора йому не бачити, як своїх вух.

Керівник Служби з представництва в судах України інтересів Президента України та створених ним консультативних, дорадчих та інших допоміжних органів і служб Секретаріату Глави держави Руслан Кирилюк наголошує, що відповідно до частини другої ст. 152 Конституції закони, які визнані неконституційними, втрачають чинність з дня ухвалення Конституційним Судом рішення про їх неконституційність.

Таким чином, відзначив Кирилюк, до прийняття 29 січня 2008 року Конституційним судом рішення про неконституційність Закону «Про особливості звільнення з посад осіб, які суміщають депутатський мандат з іншими видами діяльності» цей Закон діяв і міг застосовуватися. Іншими словами, згадане рішення КС не має зворотньої дії у часі.

До того ж, зауважив Кирилюк, прийняте 29.01.08 рішення КС жодним чином не впливає і не може впливати на існування норми частини другої ст. 78 Конституції, за якою народні депутати не можуть мати іншого представницького мандату, бути на державній службі, обіймати інші оплачувані посади, займатись іншою оплачуваною діяльністю тощо; норми частини четвертої цієї ж статті, яка зобов’язує народного депутата вчиняти дії на усунення обставин, що порушують вимоги щодо несумісності депутатського мандату з іншими видами діяльності.

Нарешті, нагадав Кирилюк, слід зазначити, що постанову Шевченківського районного суду від 26 квітня 2007 року, на виконання якої Піскуна Указом Президента від 26 квітня 2007 року № 357 було поновлено на посаді Генерального прокурора, скасовано ухвалою цього ж суду від 16 червня 2007 року, а провадження у справі – закрито.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.