Президент Ющенко вшанував пам'ять героїв Крут

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 2.02.2008 20:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4574

Президент України Віктор Ющенко вшанував пам'ять Героїв Крут.

Глава держави поклав квіти до Меморіалу «Пам’яті Героїв Крут». У церемонії покладання також взяли участь Віце-прем’єр-міністр України Іван Васюник, міністр оборони України Юрій Єхануров, заступник Глави Секретаріату Президента України Роман Безсмертний, т.в.о. Голови СБУ Валентин Наливайченко, голова фракції НУ-НС у Верховній Раді України В’ячеслав Кириленко, народні депутати України Іван Плющ, Лілія Григорович, Руслан Князевич, Голова НАК «Нафтогаз України» Олег Дубина та ін.

Присутні вшанували пам'ять загиблих біля станції Крути хвилиною мовчання.

Правда про бій під Крутами має бути відновленою. На цьому наголосив Президент Віктор Ющенко у своєму виступі біля Меморіалу пам’яті Героям Крут, де сьогодні відбувається вшанування загиблих 29 січня 1918 року.

Глава держави нагадав про те, що тривалий час цю історичну подію хибно тлумачили, умисно применшуючи її до масштабів невеличкого бою.

Однак, за словами Президента, битві, що 90 років тому відбулася під станцією Крути, судилося стати знаковою для української історії.

«Пам’ять про подвиг Героїв Крут є вічною і святою. Наша відповідальність полягає в тому, щоб захистити святі сторінки нашої історії. Влада зобов’язана зробити все, щоб не допустити найменших блюзнірських замахів на наші святині», – заявив Віктор Ющенко.

Він вказав на внесок загиблих у цій битві у становлення української незалежності. «Захисники Крут здобули велику духовну перемогу, бо незалежна українська держава, заради якої вони пішли у бій, стала реальністю», – сказав Глава держави.

Виходячи з таких історичних оцінок, він поставив звитягу Героїв Крут як взірець для української молоді, яка так само має бути небайдужою до майбутнього Батьківщини, шанувати історію і берегти пам’ять героїв. Окрім того, ця історична подія має стати уроком для українців.

«Дуже часто ми ставили під загрозу власні інтереси і цілі не від того, що був сильний противник, а через нескоординовані дії», – підкреслив Президент.

Він також повідомив, що для того, щоб посилити значення битви під Крутами, буде створено музей. «Ці місця ще більше будуть шановані українцями», – підкреслив Віктор Ющенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.