Президент Ющенко поговорив із лідерами парламентських фракцій. Із Януковичем - двічі

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 4.02.2008 12:50 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4577

Президент України провів зустріч з Головою Верховної Ради та лідерами парламентських фракцій. На тему закінчення бузи під куполом.

Під час зустрічі Глава держави висловив своє бачення пріоритетів роботи парламенту.

У цьому контексті Віктор Ющенко поставив як основне завдання розблокувати роботу Верховної Ради України та провести в нормальному робочому режимі пленарне засідання 5 лютого 2008 року.

«Моя мета – бачити працюючий парламент», – наголосив Президент.

Глава держави розраховує, що попередні консультації стануть початком конструктивної співпраці фракцій і роботи сесії в цілому.

За його пропозицією, необхідно знайти компроміс у питаннях, що перешкоджають роботі парламенту. Йдеться про лист про готовність України приєднатися до Плану дій щодо членства в НАТО, а також ситуацію з міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком.

Президент також закликав до пошуку компромісу у формуванні порядку денного першого дня роботи парламенту.

Зокрема, Віктор Ющенко підтвердив плани у перший день нової сесії особисто представити у парламенті щорічне послання до Верховної Ради України про внутрішнє та зовнішнє становище України. Він звернувся до лідерів парламенту з проханням включити це питання до порядку денного засідання 5 лютого.

Президент вважає першочерговою проблемою забезпечення повноцінного функціонування Конституційного Суду України, для чого новопризначеним суддям необхідно скласти присягу в Верховній Раді, а також розблокування роботи Вищої ради юстиції.

Позиція Глави держави полягає в тому, що ці питання також мають бути розглянуті 5 лютого.

«Це все можна зробити в рамках одного дня», – упевнений Президент.

У зустрічі взяли участь Голова ВР Арсеній Яценюк, лідери фракції Партії регіонів Віктор Янукович, Блоку Юлії Тимошенко – Іван Кириленко, Блоку «Наша Україна – Народна Самооборона» В’ячеслав Кириленко і Комуністичної партії – Петро Симоненко.

Окремо Президент України Віктор Ющенко провів зустріч з лідером фракції Партії регіонів Віктором Януковичем.

Серед головних тем зустрічі – діяльність фракції Партії регіонів у Верховній Раді VI скликання. У цьому контексті Президент наголосив, що український парламент повинен продемонструвати стабільну та ефективну роботу, зважаючи на необхідність прийняття низки ключових для країни законопроектів.

Глава держави закликав фракцію Партії регіонів до конструктивної діяльності у Верховній Раді. Він підкреслив, що йдеться як про організаційні, так і законотворчі аспекти роботи ПР у парламенті.

Президент особливо наголосив, що опозиція та більшість у ВР наразі мають всі можливості для повноцінної співпраці.

Сторони також приділили увагу питанню доопрацювання Бюджету–2008.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.