Президент Ющенко провів планову зустріч із прем'єром і спікером

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 4.02.2008 15:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4578

Президент України Віктор Ющенко провів традиційну щотижневу зустріч із Головою Верховної Ради України Арсенієм Яценюком та Прем’єр-міністром Юлією Тимошенко.

Участь у зустрічі також взяли Секретар РНБОУ Раїса Богатирьова, Глава Секретаріату Президента Віктор Балога, лідери фракцій Блоку «Наша Україна – Народна Самооборона» В’ячеслав Кириленко, Блоку Юлії Тимошенко – Іван Кириленко, повідомляє прес-служба.

Розпочинаючи зустріч, Глава держави наголосив, що вважає головним завданням на сьогодні розблокування роботи Верховної Ради України, забезпечення нормальної робочої атмосфери в законодавчому органі держави. Першим кроком у цьому напрямі, за його словами, має стати розблокування парламентської трибуни та проведення в нормальному робочому режимі пленарного засідання 5 лютого 2008 року.

«Я звертаюся до вас, шановні учасники коаліції: другу половину сьогоднішнього дня ми повинні присвятити проведенню заключних консультацій з опозицією і прийняти той компроміс, який би дав змогу розблокувати роботу парламенту», – підкреслив Ющенко.

Президент підтвердив, що в перший день другої сесії Верховної Ради України шостого скликання має намір виступити з щорічним посланням до Верховної Ради України про внутрішнє та зовнішнє становище України.

Серед першочергових завдань Верховної Ради, підкреслив Ющенко – забезпечення повноцінного функціонування Конституційного Суду України та врегулювання роботи Вищої ради юстиції.

Він також відзначив, що на сьогодні у Верховній Раді зареєстровано понад 600 законопроектів, спрямованих на вирішення нагальних соціально-економічних, політико-правових та гуманітарних проблем. Всілякі зволікання надто дорого обходяться країні, наголосив Глава держави.

Учасники зустрічі обговорили план дій на поточний тиждень.

На думку Президента, одним із головних питань, що стоять сьогодні на порядку денному, є доопрацювання Державного бюджету України на 2008 рік.

«Я хотів би, щоб ми чітко висловилися щодо пріоритетів доопрацювання бюджету 2008 року», – зазначив він у цьому контексті.

Також на зустрічі обговорювалися підсумки роботи Всеукраїнського форуму «Влада і бізнес – партнери» та питання відновлення роботи Ради підприємців при Кабінеті міністрів України. Окремої уваги було надано питанню регулювання природних монополій.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.