Регіонали і комуністи не бажають мати закону про опозицію. Як і жодного іншого

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 4.02.2008 17:08 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4581

Фракції ПР та КПУ не виявляють жодного бажання працювати у парламенті. Вони навіть відмовляються від прийняття Закону про опозицію.

Про це сьогодні перед початком Погоджувальної ради у парламенті заявив лідер фракції «Наша Україна – Народна Самооборона» В’ячеслав Кириленко.

«Ми не бачимо жодних поступок з боку опозиції у напрямку налагодження конструктивної роботи Верховної Ради. У них немає свіжих ідей». - сказав він.

Він зауважив, що усі питання, котрі стосуються вступу до НАТО «давно унормовані відповідними законами. Більше того, є відповідна постанова ВР, під якою стоять підписи представників практично усіх політичних сил, представлених в ВР, тому насправді НАТО – це привід, який опозиція намагається використовувати, аж до спроб розпуску парламенту.

Кириленко також заявив, що коаліція пропонує «завтра після того, як буде заслухане послання Президента, розпочати голосування по усіх чотирьох проектах постанов, що стосуються питання НАТО, які внесені народними депутатами».

«Таким чином це питання буде вирішене справедливо, шляхом голосування», - зазначив Кириленко.

«Після того, коли думка ВР з цього приводу буде сформована, ми пропонуємо відразу приступити до голосування ключових законопроектів, які визначені Президентом як невідкладні, - заявив лідер фракції, - Ми наполягаємо перш за все поставити на голосування законопроект, який торкається скасування депутатської недоторканності. Всі підписи зібрані, можна починати процес зміни до Конституції».

Так само ми пропонуємо ставити на голосування законопроект, що торкається депутатських пільг та привілеїв».

Лідер фракції «Наша Україна – Народна Самооборона» повідомив, що «щойно офіційно запропонував опозиції ухвалити завтра ж закон про опозицію, який готовий до ухвалення - його треб лише проголосувати у другому читанні і в цілому».

«Цей законопроект, - наголосив Кириленко, - надає додаткові права опозиції формувати порядок денний одного з днів пленарних засідань, а також визначає цілу низку впливових державних посад, які офіційно будуть під впливом і контролем опозиції. Однак і ця наша пропозиція не знайшла відгуку з боку ПР і КПУ. Стає очевидно, що у них на меті - дестабілізація роботи парламенту і унеможливлення ухвалення тих законів, які турбують людей».

Як повідомлялося раніше, сьогодні Президент Ющенко провів зустріч із лідерами парламентських фракцій, на якій йшлося про розблокування роботи парламенту. Очевидно, Глава держави сподівався, що у частини народних обранців інтереси їхніх виборців переможуть інтереси іноземної країни, які вони відверто лобіюють.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.