ПР і класовоблизькі комуністи продовжуватимуть бузу?

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 4.02.2008 20:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4582

Президент України Віктор Ющенко не виступатиме завтра із щорічним посланням до парламенту, якщо політичні сили до ранку не знайдуть порозуміння.

Про це Президент заявив сьогодні в інтерв’ю журналістам.

Ющенко наголосив, що хотів би виступати у стінах Верховної Ради, коли там спокій і порозуміння.

«Я хотів би зробити звернення до парламенту після врегулювання цих двох питань (НАТО і конфлікт між міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком та мером Києва Леонідом Черновецьким), щоб парламент засвідчив наявність політичного порозуміння. Іншими словами, це був би прекрасний фон для країни, для світу… Якщо сьогодні не буде знайдений компроміс, я готовий піти назустріч тим силам, які не бажають, щоб Президент виступав з посланням, перенести його на час, коли вляжуться емоції, які захоплюють сьогодні певні політичні сили», - заявив Президент.

Ющенко нагадав, що сьогодні зустрічався з лідерами політичних сил і намагався віднайти механізм для відновлення роботи парламенту.

На його думку, запропоновані проекти постанов дозволяли знайти вихід із ситуації. Водночас, на переконання Президента Ющенка, конфлікт навколо НАТО і Луценка є лише камуфляжем, а справжні причини ховаються набагато глибше.

«Це як привід, щоб не дозволити парламенту працювати. Я знаю, є сили, які б цього не хотіли», - підкреслив Президент.

В інтерв’ю журналістам Президент зауважив, що сьогодні під час зустрічі з керівниками фракцій Верховної Ради пропонувалося ухвалити проект постанови, яка складається з двох пунктів.

У першому пункті проекту пропонувалося зазначити, що політичні сили і надалі діятимуть у рамках закону про основи національної безпеки і оборони. При цьому Ющенко зауважив, що саме у рамках цього закону і діяли підписанти листа до керівництва Альянсу, у тому числі і прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, підпис якої, на думку Президента, був ключовим. Глава держави назвав цей лист логічним продовженням закону, ухваленого Верховною Радою. «А якщо це комусь не подобається, це їхня справа», - підкреслив Президент.

Другим пунктом, на думку Ющенка, було б доцільно у проекті постанови записати, що питання безпосереднього вступу України до НАТО розглядатиметься лише після того, як Україна повністю виконає План щодо членства і проведе референдум щодо вступу України у Північноатлантичний Альянс. При цьому він зауважив, що на ці процедури “підуть роки”.

Президент повідомив, що годину розмовляв з лідерами провідних парламентських фракцій і зрозумів, що поки що вони не дійшли порозуміння з цього питання.

«Я сподіваюсь, що за час, який залишився до ранкового засідання, порозуміння знайдеться», - сказав Ющенко.

Між тим, як повідомив журналістів лідер комуністів Петро Симоненко, на погоджувальній раді не досягнуто жодних домовленостей щодо розблокування завтра роботи Верховної Ради.

Водночас він зазначив, що сьогодні відбудеться ще одна зустріч лідерів фракцій парламенту з головою ВР Арсенієм Яценюком.

Від “Аратти”: ми, спостерегаючи за комуністично-регіональною акцією, дійшли висновку, що це - найбезглуздіше із того, що могли придумати чи то зовнішні радники, чи то оточення проФФесора. “Мужні зусилля” протестантів більше нагадують пиляння гілки під собою.

І ми у цьому не єдині. На думку багатьох спостерігачів, блокування роботи парламенту заганяє ПР в глухий кут, оскільки мотивація цих дій надто далека від нагальних проблем громадян, які становлять їхній електорат.

Більш того, проблеми НАТО, а тим більше якогось Черновецького, значно менше зрозумілі пересічному українцеві ніж, наприклад, повернення заощаджень. Проте, наразі акція регіоналів може сприйматися виборцями, як спроба завадити нормальній роботі уряду, який першим із усіх повертає їм гроші, вкрадені чиновниками.

Проте, чим далі - тим очевидніше стає усім, чиї саме інтереси, насправді, є мотивацією дій народних обранців із ПР.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.