В Одесі упіймали банду шахраїв із печтками міліції і навіть ГПУ

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 4.02.2008 23:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4584

Органами прокуратури та МВС України викрито організовану злочинну групу, яка займалась незаконним заволодінням та подальшим перепродажем квартир, будівель, автомашин та земельних ділянок.

Так, прокуратурою Одеської області порушено кримінальну справу стосовно трьох осіб за фактом шахрайських дій з метою заволодіння чужою квартирою у м. Одеса, повідомляє прес-служба.

Під час обшуку квартири одного із співучасників вказаних осіб була виявлена добре обладнана сучасною технікою лабораторія з виготовлення фальсифікованих документів, вилучено понад 300 гербових печаток і штампів різних організацій, установ і підприємств, декілька тисяч як оригіналів, так і підроблених документів на різні квартири, будівлі, земельні ділянки та автомашини, понад 400 паспортів, з яких значна частина підроблених.

Крім цього, під час слідчих дій, вилучено підроблені чисті та заповнені посвідчення працівників прокуратури України, гербові печатки всіх райвідділів міліції м. Одеси і більшої частини райвідділів Одеської області, 2 печатки прокуратури Одеської області і одна печатка Генеральної прокуратури, печатки підрозділів МРЕО УДАІ ГУМВС України в Одеській області та інших областей, судів різних рівнів та інших правоохоронних органів.

В ході слідства встановлено, що при скоєнні злочинів використовувались печатки судів для виготовлення підроблених рішень на заволодіння нерухомістю. Також, використовуючи фіктивні доручення і паспорти, члени ОЗГ подавали до судів позовні заяви про визнання за ними права власності на квартири, господарі яких тимчасово були відсутні.

Троє членів ОЗГ затримані в порядку ст. 115 КПК України, інші – оголошені у розшук.
Вказані особи підозрюються у скоєнні більш ніж 100 епізодів шахрайських дій з нерухомістю.

Для розслідування у кримінальній справі створена слідчо-оперативна група у складі слідчих прокуратури та ГУМВС України в Одеській області.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.