Затримані бандити-каскадери, що грабували вантажівки на ходу

Автор/джерело -  © Олександр Брусенський, ОБКОМ



Дата публiкацiї - 5.02.2008 04:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4585

Співробітники Полтавського УБОЗ разом з кременчуцькими колегами затримали чотирьох грабіжників вантажних автомобілів. Особи ще п`ятьох злочинців встановлені, і їх посилено розшукують.

Банда прославилася тим, що її учасники грабували машини прямо під час їхнього руху по трасі. В основному, місцем «роботи» бандитів були автошляхи «Київ-Харків», «Київ - Дніпропетровськ», і траси у напрямку Кіровограда та Полтави.

Перед черговим пограбуванням нальотчики заздалегідь виїжджали на дислокацію: відстежували частоту появи «даїшників» на трасі, вивчали підйоми і повороти - все, що могло уповільнити до 20 км/ч швидкість «хур», записували номери автомобілів, щоб вивчити географію перевезень.

Власне операція проходила в темний час доби. Вибравши «хуру», бандити на спеціально переробленій «Ауді» (з форсованим двигуном і укріпленим капотом), їхали за вантажівкою, поки вона не починала уповільнювати хід. З вимкненими фарами грабіжники наближалися до вантажівки на відстань 10-15 см. Після чого один з нальотчиків вибирався на капот «Ауді» і на ходу, зрізавши пломби і відкривши двері, перебирався в середину «хури».

Після чого швидко починав передавати «товар» третьому спільникові, який висовувався з іномарки і перекладав награбоване в салон. Набивши по вінця свою машину, грабіжники виїжджали в заздалегідь підготовлені гаражі, де зберігали награбоване. Потім вони реалізовували його через торгові точки в кременчуцьких магазинах.

Під час пограбувань вони брали все: від косметики до дорогої аудіо- і відеоапаратури. Тільки під час останнього пограбування «хури» під Хоролом на дорозі «Київ - Харків», нальотчики витягнули з машини апаратуру на 300 тис. грн., повідомляють в Полтавському УБОЗі.

Міліціонери не виключають, що банда могла діяти з 2004 року. І не лише на території Полтавської, але і Кіровоградської, Черкаської, Київської і Харківської областей.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.