Україна стала членом СОТ

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 5.02.2008 22:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4588

Президент України Віктор Ющенко та Генеральний директор Світової організації торгівлі Паскаль Ламі підписали Протокол про вступ України до СОТ.

Церемонія підписання Протоколу відбулася сьогодні в Женеві.

«Це великий історичний день для України, української нації, і я хотів би привітати з цим, перш за все, український народ», – сказав Віктор Ющенко після церемонії підписання.

Президент України наголосив, що для вступу України до СОТ доклали значних зусиль різні сторони. Він, зокрема подякував Генеральному директорові СОТ Паскалю Ламі, усім країнам-учасницям СОТ, робочій групі з питань розгляду заявки України, українській делегації. Ющенко підкреслив, що особливо впродовж останніх двох років була зроблена «неймовірна титанічна робота» для вступу України до СОТ.

«Всім дякую за підтримку, досягнуті компроміси і велике порозуміння», – сказав він.

У свою чергу, Генеральний директор СОТ П. Ламі, вітаючи Україну з сьогоднішньою подією, наголосив, що сьогодні був підписаний «великий документ, який є результатом важкої роботи». «Робота була зроблена добре», – підкреслив він.

«Ви потрібні нам, потрібні ваші знання та досвід», – також відзначив Генеральний директор СОТ.

Пакет документів (Протокол про вступ України до СОТ разом із додатками до нього) має бути ратифікований ВР України до 4 липня ц.р., про що українська сторона повинна нотифікувати Секретаріат СОТ. Через 30 днів після офіційного повідомлення про ратифікацію Генеральна Рада СОТ оголошує про набуття Україною повноправного членства в організації.

Отже, не виключена вєсєлуха містечкової «еліти під ковпаком», вибачаюсь, під куполом парламенту, на кшталт «антинати». Звісно, на замовлення закордонних глядачів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.