Євро-2012 неминуче наближається, а у столиці ще не визначилися із стадіоном

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 6.02.2008 17:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4596

Дискусія навколо головної спортивної арени у столиці триває. Головне, дискутанти від влади, і які давали дозвіл на скандальне будівництво, і ті, що дискутують зараз й не думали спитати хоча б киян про їхнє ставлення до цієї проблеми, хоча земля насправді їхня - громади.

"Сьогодні уряд підтримав меморандум щодо забезпечення демонтажу об’єкта незавершеного будівництва на Троїцькій площі та підготовки НСК "Олімпійський" до фінальної частини Євро-2012", - сказав Офіційному сайту Блоку Міністр молоді, сім'ї та спорту Юрій Павленко.

"Цей меморандум ставить чіткі завдання у кожній галузі, і проблема реконструкції "Олімпійського" буде вирішена найближчим часом", - сказав міністр.

Юрій Павленко також заперечує можливість передачі Євро-2012 Шотландії. "Ми надолужимо втрачений час, увійдемо у нормальний ритм роботи і забезпечимо повноцінну підготовку України до чемпіонату Європи з футболу. Усі складні питання, які є на цьому шляху, будуть вирішені уже найближчим часом", - сказав він.

«Проблема “Олімпійського” зовсім не виглядає не вирішуваною».

Про це у своєму розповів член партії «Наша Україна», Голова Національно агентства з питань підготовки та проведення в Україні фіналу чемпіонату Європи з футболу 2012 року Євген Червоненко, говорячи про підготовку до чемпіонату.

«Я б узагалі запропонував зберегти 300 млн. доларів (півтора мільярда гривень), виділених на реконструкцію НСК “Олімпійський”, віддати їх на дороги. А наприклад, тому ж «Юджину» (власник торговельного центру, що будується впритул зі стадіоном – ред.) запропонувати провести реконструкцію стадіону, зробити все за вимогами. А за це надати десь землю чи щось інше, аби він мав інтерес відбити затрати й заробити». - сказав Червоненко.

«Є купа варіантів... Один з них – спорудження нового стадіону. Це записано в гарантіях держави з підготовки Євро... Києву новий стадіон потрібен, і він буде. Поки, до літа 2010, будемо, як від нас вимагають, реконструювати “Олімпійський”. А паралельно потрібно будувати новий стадіон. Такій країні, як Україна, потрібен великий стадіон, навколо якого буде місто майбутнього. Це моє переконання, і я це відстоюватиму». - зазначив Червоненко.

Як повідомлялося раніше, прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила про необхідність прискорити підготовку до проведення чемпіонату.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.