Серіал “Антината”. Російські посадовці натякають, а їхні маріонетки кажуть прямо

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 7.02.2008 18:06 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4601

Росія може внести корективи у відносини з Україною у зв'язку з членством України в НАТО.

про це сказав радник-посланник Посольства РФ в Україні Всеволод Лоскутов сьогодні на круглому столі “Економічні наслідки євроатлантичного вибору України”.

Зокрема, Лоскутов відзначив, що питання вступу України в НАТО є внутрішньою справою України.

“Це внутрішня справа України, в яку організацію вступати. Сама Україна повинна робити вибір, і вона його робить, це самостійна держава, і ми його завжди поважатимемо”, - сказав він.

При цьому представник Посольства відзначив, що у Росії також є своя політика і свої інтереси, і у зв`язку зі вступом України в НАТО можуть бути зроблені “якісь корективи, у тому числі і в економічній сфері”. За словами Лоскутова, це стосується як ВПК, так і військової сфери. “Це вже наше право як самостійної держави”, - додав він.

При цьому Лоскутов запевнив, що російський бізнес готовий і надалі активно працювати в Україні.

Менш дипломатичнішим виявився нардеп українського парламенту.

Народний депутат України, член фракції Партії регіонів Василь Кисельов вважає, що членство України в НАТО спричинить збільшення вартості російського газу і відмову від співпраці у сфері військово-промислового комплексу.

Таке народнй обранець сказав під час круглого столу “Економічні наслідки євроатлантичного вибору України».

«Сьогодні йти в якийсь військовий блок - це самогубство. Найбільш безпечними країнами будуть ті країни, які мають позаблоковий статус», - сказав Кисельов.

Він вважає, що лідери України, підписавши звернення до НАТО про приєднання до ПДЧ, скоїли «посадовий державний злочин», оскільки у вересні 2006 року було прийнято постанову парламенту, в якій наголошувалось, що «всі кроки щодо вступу України в НАТО можуть здійснюватись тільки після проведення всеукраїнського референдуму».

На думку депутата, вступ України до НАТО може негативно позначитись на економічних відносинах з Росією.

Він повідомив, що на сьогодні в міністерстві економіки Росії підготовлено наказ про те, щоб не купувати в Україні авіаційні двигуни «Мотор-Січі».

«Я чітко прогнозую, що Росія закрутить нам гайки, відмовившись від співпраці у сфері ВПК», - сказав він.

Кисельов також вважає, що членство України в НАТО може негативно позначитись на ціні російського газу для України.

«Ми навряд чи одержуватимемо газ за сьогоднішньою пільговою ціною», - додав він.

Від “Аратти”: така обізнаність українського нардепа у внутрішніх справах закритого відомства сусідньої держави навіть не дивує. А лише підтверджує, що далеко не усі народні обранці виконують присягу, що давали вступаючи у повноваження.

А заодно і свідчить, чиє саме замовлення виконує політична сила пана Кисельва, нібито українська, дестабілізуючи політичну ситуацію в Україні.

І якщо, більш ніж $300 за тисячу кубів газу, за якими зараз російський посередник його постачає в Україну, є пільговою ціною, то як кажуть - тут вже й коментувати немає чого.

А що стосується так званого співробітництва у сфері ВПК, то цілком достатньо пригадати, скільки мільярдів доларів прямих збитків зазнала держава Україна від російського кидалова.

Наприклад, із БПК "Варяг", який будувався на замовлення МО РФ за, між іншим, українські грошики. І що? В останній момент, брати-росіяни вирішили, що цей майже готовий корабель, який коштує мільярди, просто їм не портібен. І так само - інші військові кораблі, які будувалися на українських підприємствах. У підсуку - ціла галузь суднобудування стала банкрутом, а українські робітники - не отримали навіть грошей за вже зроблену роботу.

Можна пригадати й проект спільного транспортного літака для військових потреб. Україна в нього вклала кошти, висококласну роботу конструкторів, а Росія відбулася виключно базіканням, і стандартною відмовою від проекту у останній момент.

І таких прикладів "співробітництва" можна навести безліч. Тільки не зрозуміло, навіщо воно українцям?

А може б краще нашим підприємствам попрацювати на НАТО? Там, в усякому разі, дешевим кидаловом не займаються.

А персонально пану Кисельову ми б щиро порадили відгукнутися на заклик Президента Путіна до соотєчєствєніков та зібравши речі довести свою відданість Росії конкретними справами. На Далекому Сході, а не ошукуючи українських виборців.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.