Газпром може відмовитись від посередників у стосунках з Нафтогазом

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 11.02.2008 17:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4620

ВАТ “Газпром” готовий перейти на прямі відносини з Україною в газовій сфері за відповідної ціни на природний газ.

Про це на брифінгу повідомив перший заступник глави Секретаріату Президента Олександр Шлапак, відзначивши, що про це сьогодні в телефонній розмові з главою Секретаріату Президента Віктором Балогою заявив голова правління «Газпрому» Олексій Міллер.

Зокрема, Шлапак відзначив, що сьогодні у нього була дуже коротка розмова з Балогою, і глава Секретаріату, коментуючи переговори з Міллером, процитував керівника «Газпрому»: «Ми з радістю перейдемо на прямі відносини з Україною за відповідною ціною».

Як повідомлялося раніше, сьогодні, прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила, що 21 лютого в Москві на переговорах має намір порушити питання про перехід на прямі постачання природного газу до України.

НАК "Нафтогаз України", яка купує газ у СП ЗАТ "УкрГаз-Енерго", раніше заявляла про намір відмовитись не тільки від послуг цього свого спільного зі швейцарською RosUkrEnergo підприємства, а й від послуг самої RosUkrEnergo, яка є монопольним експортером.

Офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов в ефірі радіостанції «Ехо Москви» сьогодні, заявив, що "Газпром" готовий обговорювати питання зміни схеми постачань газу до України після виплати існуючого боргу. "Що стосується нових пропозицій, наша позиція полягає в тому, що для "Газпрому" ситуація не повинна погіршитись. Ми готові обговорювати пропозиції, якщо вони не погіршуватимуть економічну складову для "Газпрому" і забезпечать безпеку постачань", - сказав він.

Він відзначив, що переговори між керівником "Газпрому" Міллером і керівником "Нафтогазу України" Олегом Дубиною в Москві тривають уже понад дві години. За його словами, якщо за сьогоднішній день ситуація не буде врегульована, то з вівторка в Україні не буде російського газу, який займає в структурі українського імпорту газу близько однієї чверті.

Наразі стало відомо, що перовори у Москві будуть продовжені завтра з ранку.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.