Тервиборчкому імені Черновецького і суд не в указ

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 11.02.2008 19:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4622

Київська міська територіальна виборча комісія відмовилася розглядати питання про реєстрацію 15 депутатів Київської міської ради від БЮТ замість позбавлених повноважень.

Про це журналістів повідомив юрист БЮТ Володимир Пилипенко після засідання тервиборчкому.

За його словами, тервиборчком ухвалив рішення зупинити розгляд питання про реєстрацію 15 депутатів Київради у зв’язку з тим, що триденний термін, встановлений судом для реєстрації цих депутатів, закінчився.

Також причиною такого рішення тервиборчкому стало те, що БЮТ звернувся в Центральну виборчу комісію з проханням зареєструвати цих депутатів Київради.

На думку Пилипенка, тервиборчком умисне затягнув реєстрацію нових депутатів, щоб після закінчення терміну знайти формальні підстави для того, щоб не реєструвати депутатів.

Юрист вважає, що такими діями тервиборчком саботує роботу Київради і перешкоджає можливості його повної комплектації.

Пилипенко додав, що БЮТ має намір звернутися до правоохоронних органів з вимогою дати оцінку діям членів тервиборчкому.

У свою чергу, голова фракції БЮТ у Київраді Тетяна Меліхова повідомила журналістів, що фракція має намір просити найвищий керівний орган блоку - Раду блоку - оскаржити в суді бездіяльність тервиборчкому і зажадати примусово його розпустити.

Пилипенко додав, що БЮТ розраховує на швидку реєстрацію депутатів Київради ЦВК.

Як повідомлялося раніше, 6 лютого тервиборчком переніс на 11 лютого розгляд питання про реєстрацію 15 депутатів Київської міської ради від БЮТ замість позбавлених повноважень.

15 депутатів-бютівців столичної Ради були позбавлені повноважень у судовому порядку, за позовом БЮТ, оскільки після обрання за списками блоку перейшли у фракцію столичного мера.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.