Розпочалася зустріч Президентів Ющенка і Путіна

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 12.02.2008 13:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4627

У Москві розпочалася зустріч Президента України Віктора Ющенка та Президента Російської Федерації Володимира Путіна у форматі віч-на-віч.

Президенти двох країн мають відзначити збільшення обсягів торгово-економічного співробітництва між країнами. Особливої уваги буде приділено питанням, що потребують політичного рішення, таким, як:

Урегулювання питань розмежування Азовського і Чорного морів, Керченської протоки;

Початку процесу демаркації державного кордону між Україною і Росією;

Активізації переговорного процесу з питань функціонування Чорноморського флоту Російської Федерації та його перебування на території України.

Окрім того, Президенти Путін обговорять інші проблеми, зокрема як заявив глава російської держави, "спробу створення національної версії спільної історії". Це стосується визнання Голодомору геноцидом українського народу, що не сприймають у Кремлі.

Окрім того Президенти обговорять проблеми взаємин у нафто-газовій сфері, зокрема транзиту через територію України та постачання енергоносіїв, де Росія є монополістом.

Після зустрічі розпочнеться засідання Українсько-Російської міждержавної комісії.

Після завершення засідання заплановано церемонію підписання Плану дій «Україна–Росія» до 2009 року.

План дій, зокрема, передбачає реалізацію спільних проектів у сферах економічної взаємодії, соціального захисту громадян України та Росії, гуманітарної політики; питання, що стосуються прикордонного й міжрегіонального співробітництва та розробку спільних проектів у контексті підготовки до проведення чемпіонату ЄВРО-2012 і зимової Олімпіади-2014.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.