Ющенко і Путін про все домовилися і підписали план

Автор/джерело -  © УНІАН, Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 12.02.2008 17:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4630

Президент України Віктор Ющенко і Президент Російської Федерації Володимир Путін домовилися про ціни на газ і підписали План дій Україна-Росія до 2009 року.

У рамковому документі визначені першочергові заходи, які мають бути здійснені в двосторонніх відносинах до 2009 року.

Зокрема, сторони зобов`язуються сприяти подальшому поглибленню російсько-української співпраці в торговельно-економічній сфері, паливно-енергетичному і агропромисловому комплексах, машинобудуванні, транспорті і зв`язку, промисловій політиці, авіабудуванні, науці і техніці, використанні космосу і атомної енергії в мирних цілях.

Також був підписаний протокол другого засідання Українсько-російської міждержавної комісії.

Як повідомили журналістів Президенти, під час переговорів було досягнено домовленостей про ціноутворення на газ, що постачається в Україну. За словами Президента Ющенка, українська сторона сплатить за газ, спожитий у січні $179 за 1000 кубометрів.

Президент Путін сказав, що вони домовилися про механізм погашення українського боргу у $2 мрд. В свою чергу Ющенко зазначив, що остаточну суму боргу визначить спільна комісія.

Глави держав повідомили, що всі документи із газових питань будуть підписані у найближчі дні.

«Упевнений, що сьогодні ми продовжимо добру партнерську традицію досягнення взаємоприйнятних рішень для багатьох важливих питань співпраці», – сказав Президент України, відкриваючи засідання комісії. Він висловив переконання щодо необхідності оптимального алгоритму спільного просування у розвитку двосторонніх відносин.

«Українсько-російське стратегічне партнерство потребує якісного розвитку і поглиблення», – заявив Віктор Ющенко.

«Для Росії відносини з Україною мають особливе значення. Це один із найвпливовіших торгівельно-економічних партнерів», – сказав, в свою чергу, Путін, додавши, що товарообіг між нашими державами в 2007 році збільшився приблизно на 20%. На його переконання, перспективними для розвитку співпраці є такі сфери, як сільське господарство, атомна енергетика, високі технології.

Путін, крім того, вказав на потенціал двох країн у темі забезпечення енергетичної безпеки Європи.

«Тому об’єднання зусиль в сфері ПЕК, реалізація великих спільних проектів дозволить зміцнити не лише російсько-українські зв’язки», – сказав Путін.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.