ГПУ має спочатку публічно звітувати про “досягнення” під проводом Медведька

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 14.02.2008 13:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4642

У парламенті, за лаштунками шоу із кульками, дискутують, як бути із очільником ГПУ.

Вчора Комітет із законодавчого забезпечення правоохоронноїдіяльності не підтримав проект Постанови про недовіру очільнику ГПУ.

«Проект постанови про недовіру Генеральному прокурору ніхто не відміняв, він внесений у порядок денний Верховної Ради і розглядатиметься при нагоді», - про це повідомив народний депутат, член Комітету ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Віктор Шемчук.

«На засіданні Комітету я проголосував за те, щоб рекомендувати Верховній Раді відхилити цю постанову, але одночасно розглядалось ще одне питання – про звіт Генерального прокурора. Я вважаю, що голосувати за постанову про недовіру без звіту Генерального прокурора перед парламентом неправильно. Я голосував за те, щоб звіт відбувся і після нього сесійна зала визначилась – голосувати за цю постанову чи ні», - наголосив Віктор Шемчук.

Згідно статті 209 регламенту Верховної Ради питання про висловлення недовіри Генеральному прокурору має бути включеним до порядку денного сесії ВР за пропозиції не менш ніж третини депутатів і підтримане їх підписами. Підписи ці не можуть бути відкликаними, нагадав народний депутат.

Народний депутат від БЮТ Святослав Олійник заявив, що народні депутати від коаліції не довіряють кадровим рішенням Секретаріату Президента.

За його словами, рішення про недовіру Генпрокурору завжди є політичною дією: «І якщо на момент внесення постанови під нею підписалися більшість депутатів коаліції, а на момент розгляду – тільки один депутат, то відбулася зміна політичних позицій».

Олійник переконаний, що ця зміна викликана дивною кадровою політикою Секретаріату Президента: «Так, після призначення секретарем РНБО Богатирьової і незрозумілої підтримки Семенюк цілком імовірно, що на посаду генпрокурора буде внесено кандидатури Васильєва, Піскуна чи Потебенька».

«За таких умов депутати розуміють, що Медведька є найкращим Генеральним прокурором» - сказав Олійник. Також він підкреслив, що голосування за відставку Медведька не буде результативним, доки Секретаріат Президента не оголосить конкретне прізвище претендента на цю посаду.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.