Аферою “Еліта-центру” переймається уряд. Черновецький “умиває руки”

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 14.02.2008 14:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4643

В Міністерстві регіонального розвитку та будівництва України під головуванням Міністра Василя Куйбіди відбулося засідання Комісії з розв’язання проблеми забезпечення житлом інвесторів, які зазнали збитків внаслідок діяльності групи будівельних компаній “Еліта-центр”.

На зібранні були присутні також представники потерпілої сторони.

На початку засідання було обрано заступників голови комісії. Ними стали представник від КМДА Володимир Головач та заступник Міністра регіонального розвитку та будівництва Дмитро Ісаєнко, повідомляє прес-служба.

Під час обговорення планування роботи комісії, було прийнято рішення першочергово опрацювати списки осіб, які зазнали збитків, з тим, щоб визначити, яку кількість квартир необхідно збудувати. Уточнення списків проводитиме Міністерство внутрішніх справ спільно з КМДА. МВС називає цифру 1779 осіб. КМДА сформувала список із 350 осіб, які потребують першочергового забезпечення житлом.

Однак представники потерпілої сторони вимагають, щоб КМДА надала цей список для вивчення Урядовою комісією, оскільки, за їхніми словами, вони мають інформацію, що до списку потрапили сторонні особи. У відповідь на це, заступник голови Секретаріату Президента Марина Ставнійчук одразу ж розпорядилася про передачу Комісії названих списків.

Урядовою комісіює також було визначено в найближчі дні розпочати інвентаризацію майна, яке належало «Еліта-центр». Продаж цього майна стане одним із фінансових джерел погашення завданих інвесторам збитків.

Ще одним із рішень Комісії, яку озвучив Міністр Василь Куйбіда, стало направлення звернення до Київської міської ради з проханням встановити символічну орендну плату за ті 14 земельних ділянок, які міськрада виділила під забудову житла для постраждалих людей від діяльності «Еліта-центр». Василь Куйбіда також запевнив, що Мінрегіонбуд всебічно сприятиме забудовнику, а ним став «Київміськбуд», при затвердженні проектної документації та видачі дозволів на будівництво.

Урядова комісія, як прозвучало на засіданні, працюватиме і над пропозиціями щодо змін чинного законодавства, які повинні надати правову основу для забезпечення житлом постраждалих інвесторів та унеможливити в майбутньому скоєння злочинів, пов’язаних із житловим будівництвом, в тому числі із залученням коштів фізичних осіб.

Всі чотири пункти, визначені Комісією, як першочергові завдання, повинні бути виконані вже за два місяці.

Замість післямови. Серіал навколо афери столичної влади триває вже не перший рік, і, напевно - не останній. Проте, в усій цій історії є одна сторона, яка скромненько мовчить, свято зберегаючи головний закон чиновницької братії - кругову поруку. Називається вона "прокуратура". Адже ні постраждалі від афери безпосередньо, ні ми, громадяни України щось нічого не чули про притягнення до кримінальної відповідальності чиновників, завдяки діяльності яких цей злочин став можливим.

І розслідувати його - нібито не має ніяких проблем: є документи, під якими соять підписи конкретних посадових осіб. Є у Кримінальному Кодексі стаття про відповідальність посадових осіб за дії які нанесли суттєвої шкоди державним та суспільним інтересам.

Проте, досі немає тих самих осіб, якиїх, в першу чергу, потрібно було б показово притягнути до відповідальності. І тоді, б до речі, обов'язково стало выдомо багато що, наприклад про участь чи не участь у цій афері родини Черновецьких. Але отут - суцільна тиша і тотальна бездіяльність вже інших посадових осіб.

Напевно - не має кому притягати, бо ті, хто має це робити, очевидно, такі ж самі, як і ті, кого треба притягати.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.