Висловлювання Путіна інакше, як зухвалими - не назвеш

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 14.02.2008 17:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4646

Погрози, які лунають із Москви на адресу України не можуть бути свідченням налаштованості на добросусідські взаємини.

Висловлювання Путіна виглядають абсолютно зухвалими.

Про це сказав народний депутат від фракції “Наша Україна – Народна Самооборона” Юрій Костенко, коментуючи заяви Президента РФ Володимира Путіна.

Нагадаємо: Путін назвав “папірцем” офіційний лист керівництва української держави до Генерального секретаря НАТО і знову заявив про наміри спрямувати ракети в бік України, якщо на її території будуть розміщені бази НАТО.

“Погрожуючи спрямувати ракети на територію України, пан Путін забуває, що Росія є однією з держав, які гарантували Україні цілісність і недоторканість, коли Україна відмовлялась від ядерної зброї”, - сказав Костенко.

“Росія зобов’язувалась боронити Україну, а не погрожувати їй”, – наголосив народний депутат.

Костенко порадив “консультантам Путіна нагадати йому про це, бо він добре знає як громадяни України будуть голосувати по темі НАТО, але забуває про зобов’язання Росії щодо гарантування безпеки нашої держави”.

“Щодо НАТО, то дуже чітко про позицію з цього питання заявив Президент Ющенко - це внутрішня справа української держави. Цей процес ми будемо здійснювати виходячи з національних інтересів України, а не виходячи з національних інтересів Росії”, - зазначив Юрій Костенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.