Регіональна “Антината” із кримінальним примаком

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 15.02.2008 12:13 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4648

Як виявилося, під час потасовки біля президії парламенту між нардепами опозиції та коаліції відбулося не тільки групове руйнування недоторканості недоторканих, а й пролилася кров.

Про це повідомив народний депутат Юрій Кармазін.

"Позавчора серйозно поранили депутата з БЮТ. І ніхто про це не повідомив. Про всякий маразм, що хтось комусь покусав руку - повідомляли засоби масової інформації, серйозно говорили і по телебаченню. А те, що людині розбили голову - і це зробив депутат із "регіонів" - про це ніхто не сказав! Прізвище того депутата, що вдарив, є Саламатін. І я хотів би, щоб Янукович приніс вибачення українському народу за це і виборцям, і щоб зараз не було подвійних стандартів по відношенню до того самого Луценка. Луценко побився з Черновецьким - це засуджує пан Янукович. А те, що його член фракції при блокуванні б'є в голову страшенно серйозно людину - це він не засуджує!", - сказав Кармазін.

Замість післямови. Те що нардепи-регіонали не товаришують із Законом, уся Україна переконалася ще у минулому скликанні, коли він кулаків нардепа-регіонала постраждала знімальна група СТБ. Цей злочин, до речі, досі залишається безкарним.

А як відомо - безкарність породжує інші злочини. Тепер, народний обранець Соломатін спричинив тілесні ушкодження своєму колезі. Пересічному українцеві за це "світив" би солідний термін позбавлення волі. Оскільки, в даному випадку постраждалим є народний депутат при виконанні службових обов'язків.

Проте, як бачимо із слів Кармазіна, навіть у його уяві юриста, спотвореній тривалим депутатством, Закон, виявляється - не однаковий для усіх. Бо він веде мову не про притягнення Соломатіна до відповідальності, встановленій Законом, а про публічні вибачення. Чого зазначена стаття Кримінального Кодексу, як мотивації безвідповідальності будь-кого, не передбачає.

І як на нас, пересічних виборців - це, м'яко кажучи, дивує. І нам вельми хотілося, аби диполомований юрист Кармазін пояснив нам, сіреньким виборцям, чим саме кулак нардепа відрізняється від кулака кожного із нас? Принагідно, ми б хотіли почути й очільника ГПУ Медведька, за якими такими критеріями він, як страж Закону, візначає, які злочинні дії бачити, а яких просто не помічати? Адже, загальновідомо, що кримінальні справи щодо посягань на житття та здоров'я державного діяча порушуються не тільки за заявою потерпілого, а й за фактом події.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.