Німецькі дизайнери винайшли спальню з коробки

Автор/джерело -  © MEMBRANA



Дата публiкацiї - 15.02.2008 12:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4649

Випускники міжнародної школи дизайну міста Кельна (Köln International School of Design) Марсель Крінгс і Себастьян Мюльхойзер створили комплект меблів для спальні Casulo («кокон» португальською), який уміщається в одну коробку розміром 80 х 120 х 90 сантиметрів.

Шкода, творці Casulo нічого не кажуть про його вагу (фото з сайту mein-casulo.de).

Комплект складається з: невеликої стінної шафи, столу (80 x 160 сантиметрів) з шістьма скриньками, що закриваються, регульованого по висоті стільця, двох пуфиків, в яких також можна зберігати невеликі предмети, етажерки з шістьма полицями для книжок та іншого, і, звичайно ж, з ліжка з матрацом (200 x 80 сантиметрів).

Не вірите? Тоді обов'язково подивіться відео на сайті YouTube.

Рекламне гасло новинки «My home is my Casulo», нагадує старовинне англійське прислів'я «An Englishman's home is his castle» (в українському варіанті «Мій будинок - моя фортеця»).

Винахід, поза сумнівом, сподобається тим людям, які часто переїздять з місця на місце. Адже при певній вправності на те, щоб розкласти-скласти комплект, двоє чоловіків витрачають всього близько 10 хвилин, і при цьому не потрібно жодного інструменту.

Крінгс і Мюльхойзер запевняють, що всі меблі зроблені із зносостійких матеріалів і в зібраному вигляді для транспортування не вимагають ніякої додаткової упаковки (Casulo вміщується в багажнику деяких автівок).

До речі, в зібраному вигляді в «ящику» навіть залишається місце для речей господаря.

У листопаді 2007 року концепт Casulo отримав нагороду Abraham und David Roentgen-Preis.

Так з «кубика» виходить проста, але при цьому багатофункціональна спальня (фотографії з сайту mein-casulo.de).


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.