Народний Рух України закликає до об`єднання навколо національної ідеї

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 10.07.2006 20:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=465

Заява Народного Руху України щодо політичної ситуації в Україні.

7 липня 2006 року була утворена нова коаліція депутатських фракцій. Крім Партії регіонів та Компартії України, до неї приєдналися наші союзники по „помаранчевому” табору – Соціалістична партія України, говориться в офіційній заяві Народного Руху України.

Український народ на виборах підтвердив своє прагнення до продовження курсу демократичних реформ. Сили, що уособлювали цей курс, отримали більшість у Верховній Раді України. Українці сподівалися, що ми, демократичні сили, домовимось між собою в ім’я інтересів України і надалі візьмемо на себе відповідальність за її долю. Заради майбутнього українського народу ми величезними зусиллями, шляхом тривалих переговорів і компромісів створили Коаліцію демократичних сил.

І ось тепер рішення Олександра Мороза фактично перекреслило волю та сподівання українського народу. Будучи неспроможними вгамувати свої зависокі амбіції, керівники СПУ звернулися по допомогу до політичних сил, проти дій яких вони ще нещодавно разом із іншими демократичними силами боролися на Майдані. Така поведінка соціалістів не може викликати нічого, крім обурення, і не може бути розцінена інакше, як зрада.

У зв’язку з непослідовністю наших партнерів постала реальна загроза реставрації кланово-олігархічного режиму. Під загрозою опинився увесь напрямок розвитку держави, визначений після Помаранчевої революції. Сьогодні у формуванні уряду можуть узяти участь ті, хто, здавалося б, був викинутий на смітник історії у грудні 2004 року.

Народний Рух України заявляє про неприпустимість антиконституційних, антидержавницьких дій, зокрема, запровадження російської мови як другої державної, федералізації державного устрою України. Ми також ніколи не змиримося із намаганнями КПУ згорнути державний суверенітет України, і, відповідно, не ввійдемо до складу жодної коаліції у складі якої буде КПУ.

Враховуючи ситуацію, Рух закликає всі патріотично – демократичні сили об’єднатися навколо національної ідеї, яка є платформою Президента Віктора Ющенка і підпорядкувати свої дії спільній меті - продовження реформ, започаткованих 2005 року, зміцнення засад демократії, побудови правової держави, членство в НАТО та ЄС, проведення активної регіональної політики.

Голова Народного Руху України
Борис Тарасюк


8 липня 2006 року
м. Київ


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.