Турчинов звинуватив Балогу у спробах розвалити коаліцію

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 15.02.2008 15:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4656

Перший віце-прем’єр-міністр Олександр Турчинов заявляє, що всі звинувачення з боку глави Секретаріату Президента на адресу БЮТ щодо закону про держзакупівлі, є “зухвалими і брехливими”. А Президент дав доручення СБУ з'ясувати корупційність нардепів.

Про це він повідомив сьогодні на брифінгу.

Зокрема, за словами Турчинова, голосування блоку Юлії Тимошенко за закон про держзакупівлі «використовується для того, щоб розбалансувати коаліцію демократичних сил, а також загострити, або створити таке протистояння».

Турчинов нагадав, що з даного законопроекту раніше було створено робочу групу між НУНС і БЮТ, яка напрацювала зміни до тендерного законодавства, і погодила їх із СП. При цьому Турчинов нагадав, що заступник глави Секретаріату Президента схвалив напрацьовані зміни до тендерного законодавства.

«Коли 12 лютого однією з вимог опозиції для розблокування роботи Ради було ухвалення змін до тендерного законодавства, то до фракції БЮТ надійшла інформація, що дехто хоче поспекулювати на ухваленні цього закону, і тоді Андрій Кожемякін (фракція БЮТ. – Ред.) відмовився виступати з цим законопроектом і взагалі сказав, що відкличе свій підпис до того часу, поки не будуть зняті всі питання з цьому закону», - сказав Турчинов.

«Я так розумію, що хтось із опозиції подзвонив в СП, і тоді Балога виступив із заявою, що БЮТ хоче, відкликавши, таким чином, свій законопроект, зірвати домовленості з опозицією про розблокування Ради», - сказав Турчинов.

При цьому він додав, що НУНС не голосував за цей законопроект, не попередивши БЮТ.

«12 лютого керівником Секретаріату Балогою почалися безпідставні звинувачення блоку Юлії Тимошенко і депутатів від блоку, що вони щось не з’ясували, що підступно щось вирішили, що погоджували свою позицію з кимось і так далі, і так далі. Я хочу просто сказати, що це зухвалі і, більше того, брехливі звинувачення на адресу наших народних депутатів. На жаль, такі інсинуації продовжуються до цього часу», - сказав Турчинов.

Сьогодні заступник Глави Секретаріату Президента України Ігор Пукшин надіслав офіційного листа т.в.о Голови Служби безпеки України Валентину Наливайченку, в якому просить перевірити діяльність структур, задіяних у процедурах закупівель товарів, робіт і послуг за державні кошти.

У документі, зокрема, вказується на ознаки прямої зацікавленості ряду народних депутатів із фракцій, які проголосували за прийняття у першому читанні законопроекту про держзакупівлі, в збереженні існуючого порядку здійснення тендерів, який створює можливості для різного роду зловживань.

СБУ має здійснити перевірку для виявлення та підтверджень можливих корупційних зв’язків, а у разі встановлення порушень чинного законодавства – передбачити необхідні заходи реагування.

Від “Аратти”: на тлі цього скандалу, який виник із нічого, чомусь пригадалося, що саме нардепи, які близькі до пана Балоги, активно протидіяли утворенню демократичної коаліції, всіляко проштовхуючи ширку.

Невже ситуація із солом ширкачів повторюється?

А може самому гаранту кортить знову проунівесалити Україну?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.