У Москві протестували нечисленні правозохисники

Автор/джерело -  © Lenta.ru



Дата публiкацiї - 17.02.2008 21:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4666

Сьогодні у Москві відбувся мітинг протесту на захист політв'язнів і колишнього віце-президента "Юкоса" Василя Алексаняна.

Мітинг відбувався на Слов'янській площі в центрі столиці і зібрав близько 300 учасників, серед яких були як представники ОГФ, рухів "Оборона", "Зміна" і інших, так і москвичі, які не належать до жодних правозахисних організацій.

Учасники вимагали допустити родичів і адвокатів в лікарню до Василя Алексаняна.

Нагадаємо, що правоохоронні органи тримають місце знаходження Алексаняна в таємниці та відмовляють адвокатам й родичам в побаченні з ним.

Цей випадок є очевидним порушенням КПК РФ, відповідно до вимог якого, слідчий повинен негайно повідомити близьких затриманого про місце його знаходження та підстави затримання. Російське законодавство також гарантує кожному підслідному право на кваліфіковану юридичну допомогу та захист його законних інтересів.

Присутні тримали в руках фотографії Михайла Ходорковського, Платона Лєбєдєва і Світлани Бахміної і скандували: "Геть поліцейську державу, свободу політв'язням!".

Лев Пономарьов, лідер руху "За права людини", що виступив на мітингу, повідомив, що в даний час в Росії утримуються у місцях позбавлення волі більше 70 політв'язнів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.