Крушельницька повертається в Мілан

Автор/джерело -  © Іванна Рудакевич, «Львівська газета»



Дата публiкацiї - 11.07.2006 14:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=468

Погруддя видатної української оперної співачки Соломії Крушельницької встановлять 15 вересня в театрі “Ла Скала” (Італія).

Володимир Слєпченко - «Соломія Крушельницька»

Про це повідомив директор Львівського національного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької Тадей Едер.

Саме в усесвітньо відомому “Ла Скала” Соломія Крушельницька сто рокiв тому вперше виконала центральні партії в дуже складних операх Рiхарда Вагнера “Електра” та “Саломея”. Керівництво театру вже дало згоду на встановлення бюста видатної співачки. Залишилося залагодити організаційні питання.

Погруддя, яке мають намір установити тут, із початку вересня демонструватимуть у Львівській опері, щоб його могла оглянути громадськість. Сам бюст розмістять у музеї знаменитого театру, де стоять аналогiчнi скульптури славетних свiтових спiвакiв, якi виступали на сценi “Ла Скала”. Автором погруддя Соломії Крушельницької є львiвський скульптор Ярослав Скакун, його роботи можна побачити в Дзеркальному залi Опери.

“Під час урочистостей із нагоди встановлення погруддя наші музиканти дадуть концерт у “Ла Скала”, – зазначив Тадей Едер у коментарі ЗІК. – Натомість цей театр хоче привезти до нас власну постановку “Севільського цирульника”.

Пан Едер додав, що Львівська опера домовляється з керівництвом Варшавської опери та Маріїнського театру, де талановита співачка також виступала, про обмін театральними колективами та виконавцями.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.