Президент зустрівся із прем'єром, щоб назвати Пинзеника саботажником

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 20.02.2008 13:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4687

Напередодні візиту до Російської Федерації Президент України Віктор Ющенко провів зустріч з Прем’єр-міністром України Юлією Тимошенко.

На початку зустрічі Глава держави відзначив, що домовленості Президентів України та Росії, що 7,5 млрд. грн., які Україна заборгувала за останні 4 місяці за газ, повинні були у розрахунках розпочатися з 14 лютого.

«14 лютого країна повинна була розрахуватися повністю за весь спожитий газ 2007 року. На сьогодні із 7,5 мільярда боргів через великі зусилля, в тому числі мої особисто, погашено 1,5 млрд.», – наголосив Президент.

Президент жорстко розкритикував дію Міністерства фінансів, яке досі не «не заплатило жодної копійки «Нафтогаз України» по тих компенсаціях, які передбачені бюджетом».

«Дану ситуацію я розглядаю як саботаж», – заявив Президент України.

Глава держави ще раз наголосив, що на рівні Президентів було досягнуто порозуміння щодо проблем 2007 року і щодо забезпечення організації ринку 2008 року.

Президента України непокоїть те, що до сьогодні уряд практично нічого не зробив для вирішення газової проблеми, що йде в порушення як домовленостей В. Ющенка і В. Путіна, так і рішень, прийнятих на засіданні РНБОУ від 1 лютого.

Глава держави закликав Главу уряду та членів її Кабінету не політизувати дане питання. «Те, що заборгували, треба платити, або наша країна стане перед викликом, за який дуже дорого заплатить. Я просив би це врахувати при організації переговорів у Москві», – сказав Президент.

Також Віктор Ющенко повідомив, що Секретаріат Президента підготує відповідну інформацію російській стороні про стан і проведення розрахунків, які була зобов’язана провести Україна.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.