У листі до НАТО регіонали звично збрехали

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 20.02.2008 13:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4688

Блок НУ-НС письмово розповів натівцям правду.

“Учора лідери дев’яти партій, що входять до Блоку “Наша Україна – Народна Самооборона”, надіслали листа до Генерального секретаря НАТО Яапа де Хооп Схеффера. У цьому листі ми відзначаємо обгрунтованість звернення Президента, прем’єр-міністра і голови Верховної Ради – так званого “листа трьох” - до Генсека НАТО і через нього до урядів країн – членів НАТО. Лист було передано вчора Генеральному секретареві НАТО через структури Альянсу, які знаходяться у Києві”.

Про це журналістам заявив заступник голови фракції “Наша Україна – Народна Самооборона” Борис Тарасюк.

“Ми виклали правові та законодавчі обгрунтування легітимності цього кроку української влади, адже керівники держави спиралися на закон “Про основи національної безпеки” від 19 червня 2003 року, а також на постанову Верховної Ради від 21 листопада 2002 року. Ми також відзначаємо, що Партія регіонів, яка стверджує, в тому числі й у своєму листі до пана Схеффера, що вона ніколи не була прихильницею вступу України до НАТО, говорить неправду”, - зазначив Тарасюк.

“Ми наголошуємо на тому, що ПР вводить в оману міжнародну структуру, якою є НАТО, і зарубіжну громадськість, стверджуючи, що вони не виступали за НАТО. Ми нагадуємо, що ПР послідовно виступала за євроатлантичну інтеграцію України у 2002-2003 роках, а Віктор Янукович, будучи прем’єр-міністром України, підписався під Універсалом національної єдності, де зазначається, що референдум щодо вступу України до НАТО треба проводити після здійснення усіх необхідних процедур”, - наголосив депутат.

Борис Тарасюк також роз’яснив, що йдеться про референдум після виконання Україною усіх формальних процедур щодо набуття членства. “Під цим Універсалом стоїть підпис Віктора Януковича. А сьогодні Партія регіонів розгорнула цинічну антинатівську кампанію, відхрещуючись від своїх поглядів і голосувань, які вона проводила на підтримку вступу до НАТО”, - сказав Борис Тарасюк.

“До свого листа ми доклали витяг зі Стратегії економічного й соціального розвитку, затвердженої у 2003 році Президентом Кучмою. Стратегія була підготовлена під загальним керівництвом Януковича, у ній поетапно розписане приєднання України до НАТО: 2004 рік – приєднання до ПДЧ, 2006 - подача заявки на вступ, 2008 – власне вступ України до НАТО”, - наголосив Тарасюк.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.