Нардепи-втікачі мають покласти мандати. На це їм натякають колеги

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 20.02.2008 14:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4689

Член фракції НУ-НС Руслан Князевич не виключає, що депутати, які вийшли з партії НСНУ, будуть голосувати по ряду питань врозріз з усією коаліцією.

Про це він заявив сьогодні в інтерв’ю журналістам, представляючи офіційну позицію партії «Наша Україна» щодо виходу 5 народних депутатів з партії НС-НУ.

Князевич зазначив, що таку його думку підтверджує той факт, що ці депутати вже голосували за ухвалення змін до Господарського процесуального кодексу України, не зважаючи, що фракція НУ-НС була проти.

«Тому я і не виключаю такої позиції й надалі, але це не означатиме, що є загроза для коаліції», - сказав Князевич.

Говорячи в цілому про вихід ряду депутатів з партії «Наша Україна», Князевич наголосив, що це не є сміливим кроком, а є ганьбою. «Партія «Наша Україна» - це партія Віктора Ющенка, це партія Майдану, ідеї якого стали основою для написання статуту «Нашої України». Вихід з цієї політичної сили означає, що ідеали Майдану вичерпані, і ті люди не співвідносять себе з таким напрямком розвитку країни», - сказав Князевич.

Він висловив здивування, що ці депутати виступили з критикою щодо неможливості проведення діалогу з керівництвом «Нашої України», оскільки всі вони самі фактично «є верхівкою партії». «Тому, я думаю, що це своєрідна форма політичного мазохізму», - сказав народний депутат.

При цьому Князевич наголосив, що логічним було б не тільки писати заяви про вихід із партії, а й відмовитись від депутатських мандатів.

Крім того, Князевич підкреслив, що даний інцидент не несе загрози міцності коаліції, оскільки регламент не передбачає індивідуальний вихід з коаліції. «Коаліції нічого не загрожує, вона буде працювати в тому складі, який існує», - сказав він.

Народні депутати "Народного Союза "Наша Україна" (НСНУ), які вийшли з партії, мають скласти свої депутатські повноваження.

Про це в інтерв`ю журналістам заявив народний депутат від НСНУ Роман Зварич.

"Я переконаний в тому, що наступним кроком, який ви побачите, буде складання депутатських повноважень. Це послідовна позиція", - сказав Заварич.

За словами Зварича, цього вимагатиме керівництво фракції. Також, відповідаючи на питання чи могли депутати вийти з НУНС для того, щоб об'єднається з фракцією Партії регіонів в парламенті, Зварич сказав: "Я не виключаю цього".

Як повідомлялося раніше, вчора Роман Безсмертний, Михайло Полянчич, Ігор Кріль, а також Віктор Тополов, Оксана Білозір і Василь Петьовка заявили про свій вихід з партії "Народний Союз "Наша Україна". 15 лютого голова Секретаріату Президента Віктор Балога заявив про вихід з "Народного Союзу "Наша Україна".

Від “Аратти”: як на нас, то у демарші балогінських ширкачів із депутатськими мандатами немає нічого дивного.

Практично із самого початку діяльності парламенту нового складу керівник СП й не приховував, що хотів наплювати на волю виборців і спотворити результати народного волевиявлення. Спеціально для Балоги та його балаганчику нагадаємо, що на вибри НУ-НС йшов саме під гаслом утворення демократичної коаліції із БЮТ. І саме тому за них віддали голоси виборці.

Можемо запевнити пана Балогу, що особисто за нього не голосував жоден виборець, і не тільки тому, що він не пішов на вибори. Навіть якби й пішов - то навряд чи б був тим прапором виборчого списку, який би приніс йому суттєві бали популярності.

Принагідно, ми радимо керівнику Секретаріату та його патрону звернути увагу на долю Медведчука та його партії. Повчальний приклад, ми зазначимо.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.