Парламентська “Антината”. Доживемо до понеділка?

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 21.02.2008 12:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4694

Роботу Верховної Ради України сьогодні знову не відновлено. Депутати думають...

Пленарного засідання парламенту немає.

В залі присутні близько 100 народних депутатів. Стіл президії ВР не блокує жоден народний депутат, а біля трибуни Верховної Ради зібралося четверо народних депутатів. Вони розмовляють між собою, сміються. В сесійній залі розвішані повітряні кульки з написом «НАТО – Ні».

У цей час відбувається засідання фракції БЮТ, а о 10.30 планується засідання фракції Партії регіонів за участю голови Верховної Ради України Арсенія ЯЦЕНЮКА.

Входи до урядової ложі заблоковані кріслами.

Не виключено, що наступний тиждень принесе фінальний акорд дешевої оперетки “Антинати”.

Голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк підтримує ідею проведення круглого столу в понеділок, 25 лютого, за участю всіх п’яти політичних сил парламенту.

Про це він сказав сьогодні під час зустрічі з фракцією Партії регіонів.

За словами Яценюка, під час цього круглого столу необхідно підписати політичну угоду. На сьогодні є базовий документ – політична угода, яка була внесена «в тому числі і мною», сказав він.

Яценюк повідомив, що сьогодні він зустрічатиметься з фракціями КПУ і Блоку Литвина, а завтра відбудеться спільна зустріч з двома фракціями – БЮТ і НУ-НС.

Він запропонував «за суботу-неділю доопрацювати документ, і давайте у понеділок у присутності преси спробуємо дійти політичного консенсусу, щоб усі сторони процесу виключно виграли».

Яценюк зазначив, що політична угода має бути доповнена пропозиціями фракції Партії регіонів.

Як повідомлялося раніше, фракція Партії регіонів пропонує у понеділок, 25 лютого, провести круглий стіл за участю голови Верховної Ради Яценюка.

За словами лідера фракції Партії регіонів Віктора Януковича, за погодженням з усіма фракціями необхідно внести на розгляд парламенту ряд законопроектів і проектів постанов, при цьому у першу чергу має бути розглянутий проект постанови про порядок прийняття рішення щодо вступу України до НАТО. Також, сказав Янукович, має бути розглянутий проект закону про зміни до Конституції України щодо зняття недоторканності з окремих посадових осіб. Крім того, зауважив він, має бути розглянутий проект закону про статус народного депутата щодо убезпечення посадових осіб від незаконного втручання у їхню діяльність.

Янукович, фракція Партії регіонів пропонує розглянути ряд соціальних законопроектів, які уже опрацьовані в комітетах парламенту тощо.

Від “Аратти”: гучний початок “гри у принципи” від оППозиціонерів, насправді, як і слід було чекати, поступово перетворився у дешевенький фарс, яким можна пройняти хіба що обивателя тотлітарної Росії.

Для решти світу, включаючи українського виборця, зазначена “акція” лише зайвий раз продемонструвала нікчемність хуторянських політиканчиків, які навіть на замовлення закордонних спонсорів не ладні на щось продуктивне.

Питання тільки в тому, нащо нам виборцям утримувати їхній добробут на наші кошти? А може дешевше, щоб наші інтереси презентував хтось із більш достойних громадян?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.