Регіонали змінили жупел - з НАТО на утиски російськомовних громадян

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 21.02.2008 13:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4695

В регіоналів чітко прослідковується бажання зробити гарну міну при поганій грі. Більшість так званих ініціатив, з якими вни вийшли на круглий стіл, вже давно підготовлені коаліцією, підтримані в профільних Комітетах і лежать, готові до розгляду в сесійній залі.

Про це сказав народний депутат від фракції НУ-НС Володимир В’язівський, коментуючи ініційований ПР круглий стіл зі спікером, на якому ПР озвучила ряд законодавчих ініціатив, з прийняттям яких парламент, буцімто, вийде із кризи.

«Документи, ініційовані сьогодні ПР як шлях до розв’язання парламентської кризи - приміром, законопроекти, спрямовані на захист прав російськомовних громадян України - це вірний шлях до ще більшого загострення ситуації», - заявив В’язівський.

«Раніше питання російської мови серед мотивів блокування «регіоналами» трибуни не стояло, а тепер чомусь воно «вигулькнуло». Спікер, пригадую, кілька днів тому так і сказав – зніметься питання НАТО – з’явиться російська мова… Тобто, навіть якщо коаліція піде на якісь розумні поступки в питаннях НАТО, опозиція винесе на щит питання російської мови - і парламентська криза буде, таким чином, тривати безкінечно», - переконаний народний депутат.

«Якби «регіонали» щиро хотіли вийти із кризи, яку ж і породили, вони б не стали нав’язувати коаліції прийняття завідомо непрохідних питань. Те ж саме - і з соціальними законопроектами «регіоналів». Навіщо раптом «вигадувати велосипед», якщо цілий пакет соціальних ініціатив Президента лежить в парламенті практично з першого дня його роботи. Лежить, на жаль, без руху». - висловив здивування нардеп.

«Знаючи політику ПР, яка до останнього дня була спрямована лише на загострення ситуації, поява нових вимог «регіоналів» засвідчує – до порозуміння ми не дійдемо». прогнозує В'язівський.

Як повідомлялося раніше, Партія регіонів ініціює проведення в понеділок, 25 лютого, круглого столу для обговорення порядку денного найближчого засідання Ради. Зі слів Януковича, Партія регіонів наполягає на винесенні до порядку денного найближчого можливого засідання Ради 9 питань.

Серед них він назвав погоджений проект постанови про порядок вступу України до НАТО, зміни до Конституції щодо недоторканності деяких посадових осіб, зміни до закону "Про статус народного депутата України".

Крім того, ПР наполягає на першочерговому розгляді соціальних законопроектів, які були ініційовані депутатами від цієї фракції й уже пройшли через профільні Комітети.

Також серед першочергових питань ПР вважає розгляд законопроектів, спрямованих на захист прав російськомовних громадян України, внесення змін до регламенту у частині прав опозиції й розгляд змін до закону про державну службу, що стосуються політичних репресій тощо.

Замість післямови. Очевидно, що облудливо загострюючи ситуацію явно непрохідними законопроектами, регіонали продовжують настирливо пиляти сука, на якому самі ж і прилаштувалися.

Між тим, очевидно, навряд чи хтось із них наразі критично оцінює ситуацію - адже у разі других дострокових виборів навряд чи їм можна буде розраховувати, що їхня чергова пропагандистська локшина пристане до вух хоча б 3% виборців.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.