Лідери демкоаліції заявили виборцям, що дешеві оперетки із кУльками насправді дорого коштують

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 21.02.2008 13:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4696

Сьогодні Рада демкоаліції звернулася до виборців із заявою про так звану політичну кризу у парламенті.

Ми надаємо вам повний текст заяви без змін та коментарів:

Заява Ради Демократичної Коаліції у Верховній Раді України 6-го скликання щодо блокування засідань ВРУ фракціями опозиції

Більше місяця робота Верховної Ради України фактично паралізована блокуванням засідань парламенту опозиційними фракціями. Формальним приводом для блокування засідань стало направлення листа за підписами Президента України, Прем’єр-Міністра України та Голови Верховної Ради України до Генерального секретаря НАТО щодо готовності України приєднатися до плану дій щодо членства в НАТО.

Насправді ж блокування засідань парламенту не мають нічого спільного з направленням листа до Генерального Секретаря НАТО, оскільки сам лідер Партії регіонів і колишній Прем’єр-міністр України В.Янукович виступав за повноцінний вступ України до НАТО вже в 2008 році. Це чітко визначено в Стратегії економічного та соціального розвитку України на 2004-2015 роки “Шляхом Європейської інтеграції”, загальне керівництво підготовкою якої здійснював тодішній Прем’єр-Міністр України В.Янукович.

Рада Демократичної Коаліції заявляє, що деструктивні дії опозиції – Партії регіонів та комуністів – пов’язані виключно з давніми намірами розвалити Демократичну коаліцію. Їхній справжній намір – «переформатувати» коаліцію, щоб продовжити своє перебування у владі, грабуючи український народ.

Нинішня «псевдоопозиція» намагається у будь-який спосіб завадити Демократичній коаліції і сформованому нею Уряду виконати передвиборчі зобов’язання. Це стосується як виконання соціальних ініціатив, так і позбавлення депутатської недоторканості та пільг, чого Партія регіонів особливо не хоче.

Демократична коаліція у Верховній Раді України сформована за підсумками позачергових виборів як відповідь на запит українських виборців. Наші політичні сили брали на себе зобов’язання створити після виборів коаліцію без регіоналів і комуністів – і ми виконали це зобов’язання.

Ми заявляємо, що Демократична коаліція є монолітною і жодним силам не вдасться її розвалити. Рада Демократичної Коаліції вимагає від опозиції припинити протиправні антирегламентні дії і надати можливість Коаліції працювати в межах Конституції і Регламенту Верховної Ради України.

Ми готові в першочерговому порядку розглянути і законодавчо закріпити права опозиції, але в той же час, ми не дозволимо займатися подальшою дискредитацією вищого законодавчого органу держави.

Демократична коаліція сповнена рішучості в повній мірі виконати нашу Програму «Український прорив: для людей, а не політиків», яка спрямована на підвищення добробуту українських громадян, та прийняти соціальні законопроекти, які визначені Президентом України В.Ющенком та коаліційною угодою як невідкладні.

Голова фракції «Блок Юлії Тимошенко» І.Кириленко

Голова фракції «Наша Україна – Народна Самооборона» В.Кириленко”


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.